G. Brooksas: „Turime būti pasiruošę žaisti su kur kas didesne energija“

G. Brooksas: „Turime būti pasiruošę žaisti su kur kas didesne energija“

Roko Lukoševičiaus nuotr.

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komandai liko paskutinis pasitikrinimas prieš „Betsafe-LKL“ atkrintamųjų startą. Sekmadienį sostinės komanda namuose, „Twinsbet“ arenoje, susitiks su čempionato lyderiu Kauno „Žalgiriu“.



Savo vietas turnyro lentelėje ir aikštės pranašumą pirmajame atkrintamųjų etape užsitikrinusios abi šios dvikovos dalyvės dar nežino savo varžovų ketvirtfinalyje. Aišku tik tai, kad žalgiriečiams dėl bilieto į pusfinalį teks susikauti su Jonavos arba Mažeikių miestų komanda, o vilkai šio etapo serijoje sykį turės keliauti į Klaipėdą arba į Panevėžį.

„Wolves Twinsbet“ vidurio puolėjo Garrisono Brookso nuomone, paskutinės likusios rungtynės reguliariajame sezone vilniečiams bus puiki treniruotė prieš labai stiprų varžovą besiruošiant svarbiausioms kovoms.

„Turime nusiteikti, būti pasiruošę kautis dėl pergalės, nes šios rungtynės bus gera galimybė dar kartą pasitikrinti tą žaidimo konceptą, kurį tobuliname treniruotėse ir kurį planuojame naudoti atkrintamosiose. Paimsime jas kaip labai gerą testą pamatyti, ką dar galime ištaisyti, nes žaisime prieš ypač solidų oponentą, todėl turime tai labai gerai išnaudoti“, – kalbėjo „Wolves Twinsbet“ legionierius iš JAV.


Sezono viduryje į Lietuvą atvykęs G. Brooksas pasidalino įspūdžiai apie savo patirtis prisijungus prie komandos, lietuvišką krepšinį, turėtus iššūkius, gautas pamokas prieš atkrintamąsias varžybas bei paskutines likusias rungtynes reguliariajame čempionate.

Prie „Wolves Twinsbet“ prisijungei sezonui jau įsibėgėjus. Kaip galėtum apibūdinti savo patirtį Lietuvoje?

Tikrai mėgaujuosi šiuo Lietuvoje ir apskritai Europoje praleistu laiku. Man buvo nesunku pritapti, nes komandos draugai mane labai gerai priėmė bei daug padėjo. Galiu pasakyti, kad jie tapo mano draugais ne tik šiame etape, bet ir visam gyvenimui. Mūsų kolektyvas labai puikus, todėl tą labai vertinu, nes tik jų dėka čia jaučiuosi puikiai ir mėgaujuosi kiekviena minute.

Per šiuos penkis mėnesius matei daug lietuviško krepšinio. Koks jis yra tavo akimis?

Galiu užtikrintai pasakyti, kad krepšinio lygis čia yra tikrai geras. Lygoje yra daug gerų komandų. Visos jos turi bent vieną ar du aukščiausio lygio snaiperius, sudėtys tikrai gerai suburtos, yra labai konkurencingos, gan universalios, galinčios žaisti ir kietai, ir greitai. Faktas, kad dominuoja komandinis krepšinis, todėl nuolat turiu greitai reaguoti į įvairias situacijas, žinoti ir atpažinti įvairias taktines detales. Man tai patinka, tai padeda tobulėti ir tapti geresniu žaidėju.

Esi pirmametis Europoje. Kokius didžiausius iššūkius krepšinio aikštelėje tau teko įveikti, prisitaikant prie žaidimo Senajame žemyne?

Galbūt ne didžiausias, bet vienas svarbiausių iššūkių buvo ir yra suprasti, kaip galiu kuo geriau padėti komandai. Kiekvienose rungtynėse yra skirtingos situacijos, gaunu skirtingas užduotys, todėl reikia nuolat prisitaikyti ir būti naudingu taip, kaip to iš manęs reikalauja treneriai. Kalbant apie pačio žaidimo Europoje ypatumus, vis dar turiu šiek tiek problemų su žingsnių taisykle, dar per dažnai klystu ir statydamas užtvaras, dėl ko gaunu pažangas, kurių nenorėčiau gauti, nes mano atsivežti įpročiai buvo kiek kitokie. Bet viskas gerai, treneriai man labai padeda, todėl stengiuosi prisitaikyti ir kasdien tobulinti šiuos dalykus.


Tikėtina, kad atkrintamųjų starte „Wolves Twinsbet“ susitiks su Klaipėdos „Neptūnu“. Prieš šią komandą savaitės viduryje pavyko iškovoti dramatišką pergalę. Kiek ji gali būti svarbi prieš ketvirtfinalių pradžią?

Tai buvo puiki pergalė ir geras pasitikrinimas mums. Labai reikėjo pamatyti, ko iš jų galima tikėtis atkrintamosiose varžybose, kokį krepšinį jie žaidžia, nes „Neptūnas“ dabar yra visiškai kitokia komanda nei buvo tada, kai su jais žaidėme dar žiemą prieš rinktinių langą. Todėl buvo puikus laikas su jais sužaisti dabar ir nemažiau puiku buvo išplėšti pergalę, parodant gerą charakterį ir kaunantis iki paskutinės sekundės.

Šias rungtynes galima pavadinti ir būsimos serijos repeticija. Kokią informaciją gavote iš šių rungtynių? Ką, tavo nuomone, komandai reikia patobulinti labiausiai?


Akivaizdu, kad turime būti pasiruošę žaisti su kur kas didesne energija. Jie buvo labai fiziški nuo pirmųjų minučių, labai tiksliai organizavo savo puolimą, atliko puikų darbą visų rungtynių metu ir mums metė gerą kovą. Turėsime rimtai pasistengti treniruotėse, ištaisyti kai kurias detales ir nuo pirmų minučių primesti jiems savo žaidimą, nenusileisti nei viename epizode ir būti geresniais.

Dvikova su „Žalgiriu“ bus paskutinė „Wolves Twinsbet“ ekipai reguliariajame sezone. Koks yra komandos nusiteikimas einant į šias rungtynes?

Viskas yra labai paprasta – stengsimės laimėti. To norime visada, kai žengiame ant parketo, nežiūrint, koks prieš mus yra varžovas. Taip pat kiekvieną karta norime tapti geresniais. Toks yra pagrindinis mūsų tikslas ir nusiteikimas. Tai yra paskutinės mūsų rungtynės, kurios mūsų situacijai turnyro lentelėje nieko nelemia, nebegalime nei pakilti aukščiau, nei nukristi žemyn, bet mūsų tikslas jose lieka tas pats – kautis dėl pergalės. Būtent tai stengsimės padaryti. Esu tikras, kad „Žalgiris“ sieks to paties, todėl nekantriai laukiu šių rungtynių. Pamatysime, kur jos mus nuves.


Rungtynės „Twinsbet“ arenoje sekmadienį, gegužės 5 d., tarp „Wolves Twinsbet“ ir „Žalgirio“ prasidės 17 val.

BcWolves.com

Video rekomendacijos: