Trijulių rinktinė atrankos starte įveikė brazilus, tačiau nusileido olandams

Trijulių rinktinė atrankos starte įveikė brazilus, tačiau nusileido olandams

Lietuvos vyrų 3x3 krepšinio rinktinė startavo Ucunomijoje (Japonija) prasidėjusioje olimpinėje atrankoje. Turnyro A grupėje mūsiškiai pirmąją dieną startavo pergalingai, tačiau vėliau patyrė nesėkmę.



Lėtai įsibėgėję lietuviai pirmajame mače užtikrintai susitvarkė su brazilais – 21:14. Vėliau, kaudamiesi su pasaulio elitui priklausančiais olandais, lietuviai ilgą laiką žengė koja kojon su priešininkais, o likus pusantros minutės švieslentėje dar degė lygybė (16:16). Visgi tuomet olandai realizavo vieną baudą bei vieno taško vertės metimą, o tuomet dar ir dvitaškį – 16:20. Aurelijus Pukelis perpus kirpo deficitą, bet apsigynę lietuviai prarado kamuolį ir buvo priversti pripažinti varžovų pranašumą – 18:21.

Po pirmosios turnyro dienos Nyderlandai (2/0) A grupėje žengia pirmi, Lietuva (1/1) ir Puerto Rikas (1/1) dalinasi antrą-trečią vietas, o Brazilija (0/2) lieka be pergalių.

Tai reiškia, kad rytoj (šeštadienį) Lietuva dėl vietos pusfinalyje kausis su puertorikiečiais. Pralaimėjimas reikštų turnyro pabaigą. Susitikimas prasidės 10.15 val. Lietuvos laiku, jį tiesiogiai transliuos LRT Plius televizija.


Į turnyro pusfinalį patenka dvi geriausios grupės komandos, o vieta olimpinėse žaidynėse atitenka tik varžybų nugalėtojams.

Kelialapio į Paryžiaus olimpiadą šįkart siekia Dariaus Tarvydo, Šarūno Vingelio, Aurelijaus Pukelio ir Evaldo Džiaugio ketveriukė.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: