R. Javtokas patvirtino, kad situacija dėl ateinančio Eurolygos sezono yra labai slidi

Eurolygoje kitą sezoną rungtyniaujančios komandos pradėjo pasiruošimą naujam sezonui, tačiau nėra aišku, ar jis įvyks laiku, kaip numatyta.



Tai patvirtino ir Krepsiniozinios.lt šaltiniai, kurie teigia, jog Eurolygos organizatoriai intensyviai seka situaciją Europoje bei svarsto įvairius scenarijus, kaip pradėti sezono kovas.

Eurolyga viliasi, kad sezonas prasidės įprastai, tačiau neatmetama galimybė, jog sezono eigoje teks daryti vadinamuosius „burbulus“, kur kelios komandos susirinkusios į vieną vietą turėtų sužaisti kelias rungtynes iš eilės.

Didelė tikimybė, jog kitą sezoną dėl galimos COVID-19 rizikos tvarkaraštis dažnai bus kaitaliojamas.


Krepsiniozinios.lt žiniomis, Eurolyga galvoja ir apie juodžiausią scenarijų, kuomet sezonas gali ir visai neįvykti. Tiesa, tokia galimybė yra menka.

Tikėtina, jog sezonas startuos laiku, tačiau mažai šansų, jog visos sezono kovos įvyks taip, kaip buvo suplanuotos iš anksto.

Kad kyla daug klausimų dėl ateinančio sezono, patvirtino ir „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas, kuris 15min.lt atskleidė, jog situacija yra labai slidi.

Pasak R. Javtoko, didžiausias klausimas, kaip komandos keliaus į karštąsias viruso zonas ir kaip apsaugoti žaidėjus, jog nepasigautų viruso.

Štai Italijos krepšinio ekspertai netiki, kad sezonas aplamai startuos.

„Numatant galimus laikotarpius, kurie realiai yra reikalingi, kad vėl vyktų normalus gyvenimas po prasidėjusios antrosios viruso bangos, galvojame, jog kitų metų Eurolygos čempionatas vargu ar galės įvykti, o jei ir įvyks, mažai šansų, kad jis bus baigtas, kaip buvo suplanuotas iš anksto“, – rašo italų spauda.

Primename, kad pastaruoju metu koronavirusas įsisuko į Ispanijos čempionato komandas. Jis taip pat nustatytas Maskvos CSKA strategui Dimitriui Itoudžiui bei Pirėjo "Olympiakos" puolėjui Kostui Papanikolaou.


Nėra abejonių, kad tokių atvejų tik daugės.

Jei viskas bus gerai, Eurolygos sezonas startuos spalio 1 d.

Tuo tarpu „Washington Post“ pakalbino JAV infekcinių lygų gydytoją Deaną Winslow, kuri teigė, jog yra keletas priežasčių, kurios ekspertus verčia galvoti, kad pandemija palies visus 2020 m. sporto renginius iki pat metų galo.


„Manau, kad net ir suvaldžius pandemiją, nutraukus griežtas karantino sąlygas, vis tiek sporto renginius teks atidėti ilgesniam laikui. Man nepatinka tai sakyti, nes esu didelis sporto gerbėjas“, – pasakojo D. Winslow.

Tuo tarpu Johnso Hopkinso universiteto laboratorijos profesorius Jares Evansas visiems sporto sirgaliams siūlo pasiruošti blogiausiam scenarijui.

„Remiantis statistika ir tendencijomis, reikia būti pasiruošusiems viskam, žinoma, gali tekti ir nusivilti“, – prognozuoja J.Evansas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: