Ispanijos spauda: T. Dimša – arti persikėlimo į „Herbalife Gran Canaria“

Zalgiris.lt nuotr.

Vasarą į Kauno „Žalgirį“ grįžęs Tomas Dimša nebeturi vietos LKL čempionų sudėtyje. Gynėjas jau netrukus bus paskolintas kitai komandai.



Ispanijos spauda informuoja, kad lietuvis yra arti persikėlimo į Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“ klubą.

Vakar rašėme, kad gynėją į savo gretas aktyviai vilioja  ir Bursos „Tofaš“. Šią informaciją patvirtino ir klubo atstovai.

Primename, kad ši Turkijos ekipa dar vasarą aktyviai viliojo 26 metų 195 cm ūgio lietuvį į savo ekipą kaip laisvąjį agentą.

Las Palmo ekipa artėjantį sezoną varžysis Europos taurėje.



Tuo tarpu Ispanijos pirmenybėse Las Palmo komanda startavo pergalingai, kuomet 107:102 nugalėjo Bilbao „RETAbet“ klubą su Arnoldu Kulboka.

Signalas dėl krepšininko likimo Kaune pasirodė dar trečiadienį, kai gynėjas net nebuvo registruotas rungtynėms su Alytaus „Dzūkija“.

26-erių metų T. Dimša praėjusį sezoną puikiai rungtyniavo Panevėžio "Lietkabelio" gretose ir į Kauną grįžo po penkerių metų pertraukos – pastarąjį kartą žaliai baltus marškinėlius T.Dimša buvo apsivilkęs 2015-ųjų metų gegužę.

Lietuvos krepšinio lygoje 196 cm ūgio kaunietis šiemet žaidė geriausią sezoną karjeroje – per beveik 27 aikštėje praleidžiamas minutes jis vidutiniškai pelnydavo po 14,1 taško, atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 13,9 naudingumo balo.

FIBA Čempionų lygoje "Žalgirio" sistemos auklėtinio statistiniai rodikliai buvo šiek tiek kuklesni: 13,2 taško, 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir 8,1 naudingumo balo per rungtynes.

Lietuvos rinktinėje vasarį debiutavęs T.Dimša jau pasibaigusiame sezone demonstravo geriausią karjeroje pataikymą iš toli – FIBA Čempionų lygoje ir LKL tritaškius jis vidutiniškai metė geresniu nei 40 procentų taiklumu.

Per trejas ikisezonines rungtynes prieš Rygos VEF, "Juventus" ir "Lietkabelį" kaunietis vidutiniškai per 16 minučių rinko 7,3 taško, 1,6 atkovoto kamuolio ir 1,3 rezultatyvaus perdavimo.


Sekmadienį T.Dimša į "Šiaulių" krepšį per 16 minučių įmetė 3 taškus (0/3 dvit., 1/5 trit.), atkovojo kamuolį ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Be "Lietkabelio" gynėjas taip pat rungtyniavo Frankfurto "Skyliners" (Vokietija), tuometinėje Prienų-Birštono "Vytauto" ekipoje, Varezės "Pallacanestro" ir Utenos "Juventus".





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: