„Žalgirio“ virtualūs bilietai: kokių reikia pokyčių?

Kauno „Žalgirio“ klubas ir toliau priverstas rungtyniauti be žiūrovų, tačiau juos ir toliau palaiko daugybė fanų, kurie perka virutalius bilietus.

Primename, kad žiūrovai su virtualiais bilietais gauna galimybė užmesti akį į „Žalgirio“ arenos užkulisius bei užduoti klausimą ir porai efektingiausiai rungtynėse pasirodžiusių žaidėjų per spaudos konferenciją.



Po mačo su žiūrovais bendrauja ir vienas iš „Žalgirio“ narių. Čia taip pat siūlomos galimybės laimėti prizus.

„Žalgirio metraštis“ nusprendė išdėstyti mintis, kokių pokyčių reikėtų, kad dar labiau sudomintu fanus. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Pakalbėkime apie virtualų bilietą į "Žalgirio" namų rungtynes: kokių reikia pokyčių?


Pati idėja buvo inicijuota daugelio fanų ir paties klubo, tad jis yra būtina ir
sveikintina. Ji leidžia surinkti papildomų (taip trūkstamų) pinigų komandai ir skatina fanus neatitolti nuo komandos. Ačiū "Žalgirio" administracijai už tai! Bet yra keli "bet".

Ar reikalingos virtualios pramogos?

Pertraukos per rungtynes yra skirtos atsikvėpti ne tik žaidėjams, bet ir fanams: vieni prižiūri vaikus, kiti atlieka namų ruošos darbus, treti malšina emocijas gryname ore, kiti - viską kartu. Tačiau virtualios pramogos (protmūšis, žaidimai ir t.r.) verčia žiūrovus toliau sėdėti prie ekrano (dažnai net trijų, nes protmūšiui reikia dviejų įrenginių) ir nei kiek neatsitraukti nuo, paskutiniu metu, neigiamų emocijų. Tai vargina. O kadangi dažnai turime neatidėliotinų reikalų, kuriuos turime atlikti tarp kėlinių, tai atima galimybę būti pilnaverčiu "online pramogų" dalyviu ir naikina tų žaidimų esmę.


"Liaudžiai reikia duonos ir žaidimų". Sena tiesa, kuri negalioja "Žalgirio" fanams (nekalbu už visus). Kodėl mes perkame virtualius bietus? Todėl, kad norime padėti komandai ir tapti artimesne jos dalimi. Protmūšiai, žaidimai ir kita neturi būti esmė žmonėms, kurie nori padėti komandai. Prizai? Taip. Perkantiems turėtų būti įsteigiami prizai už tai, kad nusiperka (loterijos?) bilietą, o ne todėl, kad nusipirkę jį turėtų ir dar krūvą kitų dalykų padaryti.

Žmonės siūlo arenoje virtualius ekranus, kuriuose save galėtų matyti nusipirkusieji bilietus. Puiki idėja. Mane labiau masina mintis, kad įsigijęs virtualų bilietą, galėčiau ne protmūšyje dalyvauti, o pasijausti esąs arčiau komandos - būti arenoje nors virtualiai.

Nemo Ltu pastebėjo, kad dalyvių protmūšyje mažėja, nes prizus susirenka keli guru, prieš kuriuos žaisti ir laimėti nėra šansų. Nesmerkiu laiminčiųjų, o jais džiaugiusi ir didžiuojuosi (šaunuoliai, kad tiek daug žinote), tačiau reikia nepamiršti, kad 99% fanų, kurie perka tuos pačius bietus, irgi nori turėti motyvacijos. Todėl šios idėjos reiktų atsisakyti.

Žaidėjų pristatymas. Andrius Žiurauskas yra fenomenalus arenos žmogus, sugebantis sukurti puikią atmosferą Arenoje. Arenoje! Ne namuose per ekraną. Įspūdingos emocijos tokiu būdu nebūtų pajėgus sukurti niekas. Ir tai nėra kritika nei klubui, nei Andriui. Tai pastebėjimas apie platformą ir pačią emociją. Labai svarbu, kad pakili emocija nebūtų pakeista "Meh..." emocija, kuri dabar sklinda iš ekrano.

Du atskiri ekranai norint dalyvauti protmūšyje, kai trečias transliuoja rungtynes, - per daug. Tai, asmeniškai man, apsunkinimas, o ne pramoga. Reikėtų to atsisakyti.

Mano pasiūlymai:

Visų pirma, ačiū BC Žalgiris Kaunas už iniciatyvas ir nesėdėjimą sudėjus rankų. Judat teisinga linkme.

Atsisakykime protmūšio ir trijų įjungtų įrenginių idėjos.

Atsisakykime žaidėjų pristatymo, nes (su visa pagarba ponui Žiurauskui ir Klubui), tai neatitinka sirgalių (negaliu kalbėti už visus) lūkesčių ir nesukuria trokštamos emocijos bei pasiilgtų šiurpuliukų. Galbūt jeigu pristatymą transliuotumėte iš Arenos?

Įtraukime perkančius bilietus į rungtynes su virtualiais ekranais. Nes mes norime ne rungtis tarpusavyje, o būti komandos dalimi.

Surenkite dalyviams loterijas su dešimčia (?) prizų, kuriuos norint laimėti dalyviams nereikia papildomų pastangų, nes svarbiausią darbą jie jau padarė - įsigijo virtualų bilietą.

Parenkime vietoje žaidimų trumpą tinklalaidę apie, tarkime, istorinius susitikimus su priešininku, su kuriuo tą vakarą žaidžiame.

Tokios mano mintys. Iš esmės tai nėra jokia kritika ar nepasitenkinimas, nes "Žalgiris" daro viską, ką gali ir dar tik mokosi. Tai yra fano patarimai, kaip palaikyti virtualių bietų pardavimus gyvus. Ačiū mano mylimai komandai ir jos administracijai už tai, kad kovoja ir nenuleidžia rankų. Tik visada galima geriau!“, - rašė „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: