Aiškėja, kiek „Žalgiris“ gaus išpirkos už R. Jokubaitį

Aiškėja, kiek „Žalgiris“ gaus išpirkos už R. Jokubaitį

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ klubo talentas Rokas Jokubaitis yra arti persikėlimo į „Barceloną“, kurią treniruoja Šarūnas Jasikevičius.



Taip pat skelbiama, jog „Barcelona“ į Kauną išsiųs Leo Westermanną, su kuriuo bus nutraukta sutartis.

Katalonai 28 metų 198 cm ūgio žaidėjui sumokės kompensaciją, bet likusią sumą kaip atlyginimą kitą sezoną mokėtų jau Kauno klubas.

Taip pat ima aiškėti, kad LKL čempionai už R. Jokubaitį turėtų gauti kiek mažesnę išpirką, apie 350 tūkst. eurų, nei numatyta, bet už tai gaus dalį NBA išpirkos, jei įžaidėjas persikels į NBA.

Primename, kad R. Jokubaitis „Žalgirio“ komandoje šį sezoną uždirba apie 70 tūkst. eurų. „Barcelona“ komandoje jo atlyginimas bus tris kartus didesnis.



Verta paminėti, kad 20 metų 193 cm ūgio R. Jokubaitis vasarą gali būti pakviestas ir NBA naujokų biržoje. Čia mūsiškiui prognozuojamas pirmojo rato pabaigos šaukimas.

Šį sezoną R. Jokubaitis Eurolygoje vidutiniškai per 21 minutę pelnydavo po 7 taškus, atkovodavo po 1,7 kamuolio, atlikdavo po 2,5 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 6,8 naudingumo balo.

Tuo tarpu LKL čempionate R. Jokubaitis vidutiniškai įmeta po 8,4 taško, atkovoja po 1,5 kamuolio, atlieka po 3,9 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 9,5 naudingumo balo.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: