Italijos spauda: „Didžiausia „Žalgirio“ klaida - nepratęstas kontraktas su Th. Walkupu“

Italijos spauda: „Didžiausia „Žalgirio“ klaida - nepratęstas kontraktas su Th. Walkupu“

Trejus metus Kauno „Žalgiriui“ atstovavęs amerikietis Thomasas Walkupas vasarą paliko Lietuvą kaip vienas geriausių gynėjų Europoje.



Krepšininkas persikėlė į Pirėjo „Olympiacos“ klubą. Čia amerikietis su Pirėjo ekipa sudarė kontraktą pagal formulę „2 plius 1“.

Pasak Italijos spaudos, būtent šio žaidėjo išvykimas iš Kauno buvo didžiausia „Žalgirio“ klaida.

„Prasti „Žalgirio“ rezultatai priklauso dėl blogai sukomplektuotos sudėties. Jiems labai trūksta Thomaso Walkupo. Jo neišsaugojimas buvo didžiausia „Žalgirio“ klaida“, - rašo italų žiniasklaida.


Šį sezoną Th. Walkupas Eurolygoje vidutiniškai per 22 minutes pelno po 6,2 taško, atkovoja po 2,6 ir perima po 1 kamuolį, atlieka po 3,4 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 8,4 naudingumo balo.

Per šiuos trejus metus Th. Walkupas ne tik užsirekomendavo kaip tikras gynybinis buldogas ar patikimas atakų organizatorius, bet kaip ir linksmų plaučių ir Lietuvą bei Kauną mylintis vyrukas.

Primename, kad „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas sako, kad didžiausia vasaros klaida buvo leisti tęsti darbus Martinui Schilleriui, su kuriuo buvo atsisveikinta po dvejų pirmųjų Eurolygos rungtynių.

„Jeigu manęs klaustumėte, tai manyčiau, kad buvo treneris. Kol buvo komanda, kurioje žaidėjai buvo gavę Šaro muštro, žinojo mūsų sistemą, buvo treneriui lengviau išsireikalauti ko jis nori. Kai atėjo visi nauji žaidėjai, treneriui nepavyko išsireikalauti to, ko jis nori“, - pasakojo P. Motiejūnas.

Šiuo metu „Žalgiris“ savo sąskaitoje turi tris pergales ir dešimt pralaimėjimų bei rikiuojasi 18 vietoje.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: