P. Motiejūnas nori ir tikisi, kad Eurolyga kuo greičiau taptų uždara

Nuolat pastaruoju metu girdime apie tai, kad viena ar kita komanda galvoja apie pasitraukimą iš vietinių pirmenybių ir žaidimą tik Eurolygoje.



Apie gresiančius pokyčius Senojo žemyno krepšinyje praėjusią vasarą kalbėjo keli Eurolygos klubų vadovai, o Pirėjo „Olympiacos“ savininkai broliai Angelopoulosai atskleidė, kad jų sprendimas nežaisti nacionalinėse pirmenybėse gali pakeisti visą Europos krepšinį.

Dar anksčiau Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu yra atskleidęs, jog nori sukurti naują Europos krepšinio piramidę, kurioje stipriausios komandos nebežaistų nacionalinėse pirmenybėse, o pati lyga taptų uždara.

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas LRT portalui dar birželio 19 d. patvirtino, kad tokia galimybė ateityje yra reali. Jis taip pat pareiškė, kad norėtų, jog tai įvyktų kuo greičiau.


„Žinoma. Norisi greičiau tai padaryti ir įvesti nepajudinamą status quo“, - LRT portalui birželio 19 d. teigė P. Motiejūnas.

Tai patvirtino ir Krepsiniozinios.lt šaltiniai, kurie praneša, kad A licencijos turinčios komandos tikisi per artimiausius 3 metus susitarti dėl uždaros lygos.

Primename, kad Eurolygoje šiuo metu rungtyniauja 18 komandų, o ilgalaikes A licencijas turi „Žalgiris“, „Maccabi“, Maskvos CSKA, Vitorijos „Baskonia“, „Barcelona“, Madrido „Real“, Stambulo „Fenerbahče“ ir „Anadolu Efes“, Atėnų „Panathinaikos“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Milano „AX Armani“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: