Atskleista, kad „Žalgiris“ rinkosi tarp A. Milaknio ir K.C. Riverso

Rugpjūčio mėnesį Kauno „Žalgiris“ pranešė, kad komandoje lieka Artūras Milaknis ir po šio ėjimo baigė savo komplektaciją.



„Žalgiris“ ir 195 cm ūgio snaiperis sutarė dėl naujos dvejų metų sutarties.

15min.lt portalui „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas atskleidė, kad teko rinktis tarp A. Milaknio ir amerikiečio K.C. Riverso.

Pasak jo, pagrindinis pasirinkimo faktorius - lietuviškas pasas ir ilgametis žalgirietis, kurio venomis teka „žalias kraujas“.


Primename, kad K.C. Riversas kitą sezoną rungtyniaus Sankt Peterburgo „Zenit“ komandoje.

Jis taip pat šiltai ir jautriai atsisveikino su LKL čempionais.

„Noriu padėkoti „Žalgiriui“ ir Šarūnui Jasikevičiui už galimybę sugrįžti į Eurolygą, už suteiktą motyvaciją vėl pajusti aistrą ir jaudulį dėl krepšinio. Taip pat noriu padėkoti „Žalgirio“ sirgaliams. Jie yra vieni geriausių pasaulyje! Dabar pradėjau naują kelionę, tačiau „Žalgiriui“ vis dar jaučiu meilę“, - rašė K.C. Riversas.

Praėjusiame Eurolygos sezone K.C.Riversas vidutiniškai per 21 minutę įmesdavo 9,3 taško (41,2 proc. dvit.), sugriebdavo 1,5 atšokusio kamuolio, atlikdavo 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 6,7 naudingumo balo.

LKL pirmenybėse 33 metų 196 cm ūgio gynėjo rodikliai buvo geresni - 9,1 pelnyto taško (44,6 proc. trit.), 2,5 atkovoto kamuolio, 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir 8,9 efektyvumo balo per 17 minučių.


Tuo tarpu A. Milaknis praėjusiame Eurolygos sezone sužaidė 28 rungtynes, kuriose per beveik 22 vidutiniškai aikštėje praleidžiamas minutes pelnydavo po 7,4 taško, tritaškius metimus realizuodamas 39,5 proc. taiklumu.

Dar solidžiau snaiperis atrodė Lietuvos krepšinio lygoje. Per 18 aikštėje praleidžiamų minučių jo taškų vidurkis siekė 7,6 per rungtynes, o tolimus metimus žalgirietis metė net 44 proc. taiklumu.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: