V. Čeponio pastabos žalgiriečiams: „Gynyba buvo kiaura kaip rėtis, o blogiausiai gynėsi - Jokubaitis“

Kauno „Žalgiris“ (4/1) Eurolygoje patyrė pirmąją nesėkmę. Martino Schillerio auklėtiniai namuose 82:94 (27:22, 18:15, 12:30, 25:27) nusileido „Valencia“ (3/1) klubo krepšininkams.



Po mačo nusprendė pasisakyti garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis, kuris socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino mintimis.

Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Nieko baisaus nenutiko. Tiesiog „Žalgiris“ pralaimėjo stipresnei komandai. Tiesa, minčių kyla įvairių.


Kol žalgiriečių pataikymas buvo kosminis, jie diktavo sąlygas, nors ir pirmoje dvikovos pusėje gynyba buvo gana skylėta. Tačiau po ilgosios pertraukos matėme tik gynybos imitavimą. Taip, varžovams ir truputį sekėsi, jie suleido ne vieną itin sudėtingą tritaškį. Tačiau šeimininkų gynyba buvo kiaura kaip rėtis.

Darkart peržiūrėjau antrąją dvikovos pusę ir tapo visiškai aišku, kad blogiausiai gynėsi Jokubaitis. Kartais net susidarydavo įspūdis, kad jis visiškai nepersistengia gindamasis ir taip galbūt taupo jėgas puolimui.

Nekart pamatėme be galo pasyvų Roko lindimą iš užtvarų. Be to, Jokubaitis nebūdavo prilipęs prie savo tiesioginio oponento, tarkim, Prepeličiaus. Tokiu būdu Valensijos aukštaūgiui daug lengviau pastatyti užtvarą snaiperiui. Be to, jaunasis kauniečių talentas kartą praleido tiesioginį varžovą į stiprią pusę ir šis baigė ataką iš po krepšio. Čia gal ir į naudą būtų išėjęs pakeltas trenerio balso tonas.

Trečiajame kėlinyje porą kartų gynyboje šiurkšiai suklydo Lauvergne‘as, Vasturia, ir svečiai tvirtai perėmė iniciatyvą. Pavyzdžiui, Dubljevičius tik imituoja užtvarą, jos nestato, atšoka į šoną prie tritaškio linijos ir pliurina tritaškį. O „Žalgirio“ prancūzas nubėga prie varžovų gynėjo. Vasturia ir vienas prieš vieną buvo lengvai išmaudytas, ir užtvarą itin pasyviai įveikinėjo, kai Marinkovičius įleido tritaškį. Pavyzdžių galima ir daugiau pateikti.

Išryškėjo spraga lengvojo puolėjo pozicijoje. Kai reikia žemesniam ir lengvesniam Grigoniui ar Milakniui gintis prieš kokį Kaliničių, iškart išryškėja bėdos. Garino neaišku, kada grįš. Jei grįš, dar kol įgaus formą, tai, žodžiu, nieko gero šiame fronte.

Antroje rungtynių pusėje gal reikėjo žalgiriečiams mesti mažiau tritaškių, kai jie pradėjo žiauriai nekristi, o daugiau žaisti per Rubitą ar Lauvergne‘ą. Juk neįmanoma įmesti po 7 tritaškius kiekvienam kėliny.

Kaip ten bebūtų, "Žalgirio" startas Eurolygoje (4-1) yra puikus. Kitas varžovas ASVEL, nors žaistų ir pajėgiausios sudėties, tikrai įveikiamas, bet dar nežinia, ar rungtynės įvyks.


Paliečiau tik kelis žaidimo aspektus. Penktadienį apie tai plačiau pakalbėsime su Dainiumi Adomaičiu „Delfi“ laidoje „Krepšinio zona““, - rašė V. Čeponis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: