„Žalgirio metraštis“: „Treneris parodė kiaušinius ir drastiškai pakeitė žaidimo braižą puolime“

„Žalgirio metraštis“: „Treneris parodė kiaušinius ir drastiškai pakeitė žaidimo braižą puolime“

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dvigubą Eurolygos savaitę namuose pradėjo pergalingai. Martino Schillerio vadovaujami kauniečiai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 85:75 (17:20, 23:22, 27:15, 18:18) įveikė Vilerbano ASVEL ekipą ir nutraukė jos pergalingą seriją.



Po šio mačo „Žalgirio metraštis“ pateikia mačo analizę. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Antradienio pergalė saldi dėl kelių aspektų. Visų pirma, ji leidžia lengviau kvėpuoti stumdantis turnyrinėje lentelėje dėl aptekimo į atkrintamąsias. Antra, komanda parodė, kad supranta, jog individualiais veiksmais nenulemsim visų rungtynių ir reikia žaisti komandiškai. Būtent tai ir leido per trečią kėlinį pakeisti rungtynių eigą vakar.

Žaidėjai


Kai per pirmus du kėlinius visiškai iš konteksto iškrito Lauvergne, persmelkė mintis, kad didžiulis M. Fall'o kūnas ir vėl nubloškė į emocinę duobę prancūzą. Visgi tai labiau buvo komandinė, o ne asmeninė Joffrey problema, nes per 20 minučių taip ir nesugebėjome normaliai sužaisti du prieš du, kas ir yra pagrindinė sąlyga žibėti Lauvergne. Tačiau trečiajame kėlinyje Asvelis nebesugebėjo uždaryti kelių Roko ir Joffrey tandemui: net trys atakos pasibaigė užmetimu Lauvergne virš lanko, o tada pajutęs žaidybinį ritmą, prancūzas dar ir tritaškį įsmeigė.

Joffrey (18 taškų ir 19 naud.balų) vien per trečią kėlinį surinko 10 taškų. Visgi jų nebūtų buvę, jeigu ne puikus Roko kamuolio įmetimas į baudos aikštelę. Jokubaitis trečiame kėlinyje buvo toks pats svarbus žaidėjas, koks buvo Lauvergne. Rungtynėse jis pelnė 10 taškų, atliko 5 rez.perdavimus ir surinko 14 naud. balų. Ir tai buvo vienas geresnių Roko pasorodymų šiame sezone. Gerai, kad tai nutiko svarbiose rungtynėse, nors ir jaučiasi silpnoji Jokubaičio pusė puolime - nestabilus metimas iš toli.

Jeigu trečiasis kėlinys buvo Roko ir Joffrey benefiso laikas, tai Grigonis visų rungtybių metu atliko savo juodus darbelius: maudė Fall'ą su step back tritaškiais (5/7), pelnė 21 tašką atkovojo 6 kamuolius ir surinko 19 naud. balų. Kadangi Grigonis paskutinėje keturių rungtynių atkarpoje atrodė kiek sutramdytas, tai toks pasirodymas prieš puikius rezultatus rodančią komandą, turėjo vėl įkvėpti Marių naujiems žygdarbiams.

Kitas tylus darbininkas buvo Walkupas, kuris be jokių fanfarų puikiai atliko savo darbą gynyboje, antroje rungtynių pusėje atjungė apšvietimą Asvel gynėjų grandyje ir pats pelnė 12 taškų, atliko 4 rez.perdavimus ir surinko 14 naud. balų. Toks universalus pasirodymas labai stipriai prisidėjo prie pergalės įtvirtinimo antroje rungtynių pusėje bei įnešė darnos komandinėje gynyboje, nes pasitinkant veržlius prancūzų gynėjus aukštai, leido sulėtinti ir apsunkinti jų puolimo mašiną.

Tai, kad ryškiausi mūsų lyderiai surinko puikius skaičius absoliučiai nesumenkina ir kitų žaidėjų indėlio į pergalę. Jankūnas nuo trečiojo kėlinio demonstravo, kaip reikia provokuoti pražangas ir laiku pamušti atšokusius kamuolius puolime. Lukas suvertė šešis taškus iš eilės ir padidino mūsų persvarą iki dešimties taškų. Rubitas labai sėkmingai apstumdė abejose aikštės pusėse Fall'ą, ir visos šios mažos detalės turėjo tokį patį svarbų vaidmenį siekiant pergalės, kaip ir Roko bei Joffrey duetas.

Komanda

Paskutiniu metu "Žalgiris" atrodė kiek prarandantis komandinio žaidimo koncepciją, kai varžovų gynybą bandoma perlaužti individualiais veiksmais. Tą patį matėme ir pirmoje rungtynių pusėje vakar.


Iš žaidimo buvo pradingęs greitas kamuolio sukimas aplink tritaškio liniją, du prieš du net nesistengėme įgyvendinti, o gindamiesi nėjome į pagalbą komandos draugams.

Tokia tendencija jau buvo pradėjusi neraminti ir nebesinorėjo dėl to kaltinti tik geros varžovų gynybos. Kaip vakar pamatėme trečiajame kėlinyje, mūsiškiams tokio komandinio žaidimo tereikia siekti agresyviau ir varžovų gynyba tampa palaužiama, atsiranda galimybė žaisti du prieš du su Joffrey.

Tada ir vėl matome greitas užtvakaras, susikeitimus ir agresyvumą puolant bei ginantis. Būtent šie trys dalykai bei puikus Grigonio pataikymas iš toli ir nulėmė valarykštę pergalę.


Pabaigai

Visgi geriausiojo titulą šįkart įteiksiu nei atskiriems žaidėjams, o visai komandai, kurios visos dalys (išskyrus Gebeną ir Lukošiūną) sukosi puikiai po dvidešimtos minutės. Treneris taip pat parodė kiaušinius ir drastiškai pakeitė tiek žaidimo braižą puolime, tiek ir suagresyvinant gynybą ties tritaškio linija po didžiosios pertraukos.

Taigi vakarykštė pergalė buvo ne tik labai svarbi, tačiau kartu dar ir pelnyta. Tikėkimės, kad su tokiu pačiu užsidegimu stosime į dvikovą ir prieš kitokio tipo bei pajėgumo komandą antrajame dvigubos Eurolygos savaitės susitikime prie Milano komandą“, - rašė „Žalgirio metraštis“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: