Olimpiniam atrankos turnyrui rengsis 16 kandidatų (Sužais trejas kontrolines rungtynes)

Olimpiniam atrankos turnyrui rengsis 16 kandidatų (Sužais trejas kontrolines rungtynes)

FIBA nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau kitą mėnesį pradės pasiruošimą olimpinės atrankos krepšinio turnyrui, kuris birželio 29 – liepos 4 dienomis vyks Kaune, „Žalgirio“ arenoje.



Prieš pagrindinį turnyrą lietuviai sužais trejas kontrolines rungtynes su kitomis komandomis, kurios taip pat ruošiasi analogiškiems turnyrams kitose šalyse.

Birželio 18 ir 24 dienomis Lietuva rungtyniaus su Dominikos Respublikos ekipa, o birželio 22 dieną lietuviai susitiks su Rusijos rinktine. Visos rungtynės vyks „Žalgirio“ arenoje ir jas nuo 19 val. 30 min. tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

„Pirmieji krepšininkai, kurie anksčiausiai baigs sezoną, sportuos pagal sudarytą individualią programą, o stovyklą planuojame pradėti birželio 12-16 dienomis. Tačiau tiksli data, kada susirinks visi krepšininkai, paaiškės tik jiems pabaigus savo sezonus klubuose. Kaip bebūtų, pirminius planus turime, kandidatų sąrašas jau taip pat beveik išgrynintas, varžovai kontrolinėms rungtynėms taip pat patvirtinti.


Plataus ir didelio pasirinkimo čia nėra, nes daug ką riboja pandemija, kai kurios komandos nori ruoštis namuose ar toje šalyje, kur kovos dėl kelialapio. Bet džiaugiamės esamu tvarkaraščiu ir varžovais, nes kontrolinių rungtynių tikrai reikia. Bandysime iš jų išspausti kuo daugiau naudos“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Darius Maskoliūnas.

Lietuvos vyrų krepšnio rinktinė pasiruošimą atrankai turėtų pradėti birželio 12-16 dienomis, kai žaidėjai baigs klubinius sezonus. Į Kaune vyksiančią rinktinės stovyklą treneriai planuoja kviesti 14-16 krepšininkų.

Olimpinės atrankos krepšinio turnyrą lietuviai pradės birželio 29 dieną rungtynėmis su Venesuelos komanda, o liepos 1 dieną lauks susitikimas su Pietų Korėjos rinktine. Kitoje grupėje (B) rungtyniaus Slovėnijos, Lenkijos ir Angolos krepšininkai. Į pusfinalį pateks po dvi geriausias grupės komandas.

„Šiuo metu visi sirgalių įsigyti bilietai į olimpinės atrankos krepšinio turnyro rungtynes galioja, tačiau sprendimas, ar sirgaliai vis dėlto galės stebėti rungtynes arenoje priklausys nuo Vyriausybės sprendimų. Jeigu turnyras vyktų šiandien, arenoje galėtų būti tik 150 žiūrovų, tačiau federacija deda visas pastangas, kad sirgaliai, kurie jau turi įsigiję bilietus galėtų stebėti rungtynes, jaustųsi saugiai ir užtikrintai. Bendraujame su atsakingomis institucijomis, turime pateikę savo viziją ir laukiame galutinių sprendimų“, – teigė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Stebėti aktualiausius ir jau netrukus prasidėsiančius krepšinio įvykius žiūrovus kvies TV3 televizija.

„Džiaugiamės galėdami žengti koja kojon su Lietuvos „Krepšinio namais“ ir šią vasarą būti svarbiausių krepšinio įvykių transliuotoju. TV3 šią vasarą tiesiogiai rodys ne tik olimpinį krepšinio atrankos turnyrą, bet ir prieš jį vyksiančias kontrolines rungtynes, taip pat 3×3 krepšinio olimpinės atrankos turnyrą, o galiausiai – ir Tokijo olimpines vasaros žaidynes“, – sakė TV3 kūrybos direktorius Arvydas Rimas.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks 2021 m. liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.





Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: