FIBA vadovas: matome, kad krepšinio šeimos nariai tampa artimesni

FIBA vadovas: matome, kad krepšinio šeimos nariai tampa artimesni

FIBA nuotr.

FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis papasakojo, kaip pandemija užglaistė nesutarimus tarp jo vadovaujamos federacijos ir kitų organizacijų, taip pat pažymėjo, kad Eurolygos ir NBA derybose pastebimas progresas.



"Matome, kad krepšinio šeimos nariai tampa artimesni. Pandemija atskleidė praeities problemas. Viena iš federacijos funkcijų – vienyti. Esame ne tik reguliuojanti, bet ir krepšinį vystanti ir populiarinanti organizacija. Sąjungos suartina žmones.

Šiuo metu bendradarbiaujame su Olimpiniu komitetu ir NBA. Būtent su NBA turime susitarimą dėl globalaus krepšinio vystymo pasaulyje. Nėra abejonė, kad ateitis – tai tokio pobūdžio strateginis bendradarbiavimas. Svarbu, kad susitikimuose, jei jie įvyks, dalyviai pasakotų apie savo planus.

Manau, visos komandos puikiai žino, ko joms reikia. Ir žino, kad FIBA visada joms atvira. Man nesunku pakartoti, kas jau buvo pasakyta už uždarų durų: FIBA pasirengusi padėti visiems. Mums tai akivaizdu, mes nieko prieš įrodyti tai, kas patiems savaime suprantama.


Matau neįtikėtiną federacijų tarpusavio supratimą, matau augantį federacijų bendradarbiavimą su lygomis. Esu labai tuo patenkintas. Taip pat pastebime kur kas didesnį klubų ir federacijų komunikavimo lygį, nesvarbu, rungtyniauja jie Eurolygoje ar ne.

Mums tai yra labai svarbu – juk artėja rinktinių kvalifikaciniai turnyrai ir naujas pasaulio čempionato etapas", – teigia A.Zagklis.







Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: