D. Motiejūnas vis dar nori į „Žalgirį“: „Tikiuosi, kad dar turėsiu šansą žaisti Kaune“

D. Motiejūnas vis dar nori į „Žalgirį“: „Tikiuosi, kad dar turėsiu šansą žaisti Kaune“

Monaco ir FIBA nuotr.

Ketverius metus Kinijos krepšinio čempionate žaidęs Donatas Motiejūnas praėjusį sezoną apsivilko Monako „AS Monaco“ komandos marškinėlius.



Nors šiuo metu lietuvis vis dar yra laisvasis agentas, tačiau tikėtina, kad jis karjerą pratęs Monake.

Kiek anksčiau aukštaūgis davė interviu „Asmonaco.basketball“ portalui ir atskleidė, kaip sekėsi adaptuotis prie Europos krepšinio po dešimties metų pertraukos.

„Atvykus naujam treneriui daug kas pasikeitė. Saša Obradovičius davė konkretų vaidmenį, o aš radau savo vietą rotacijoje. Tai įvyko labai greitai, nes Saša labai greitai suprato, kokio aš tipo žaidėjas. Puolime esame kur kas labiau struktūrizuoti, o tai jaučiasi rezultatuose.


Kalbant apie adaptaciją, krepšinis išliko toks pat, nors Europoje rungtyniaujantis žaidėjai yra stipresni individualiai, nei Azijoje. Turėjau būti kantrus ir prisitaikyti prie kai kurių dalykų, bet greitai radau mėgstamą krepšinį ir jaučiuosi puikiai“, - kalbėjo atletas.

Mūsiškis taip pat teigė jog 2019-2020 metų sezone galėjo apsivilkti Kauno „Žalgirio“ marškinėlius. Jis taip pat minėjo, jog karjerą norėtų baigti „Žalgirio“ klube.

„Bet kuriuo atveju tikiuosi, kad dar turėsiu šansą žaisti Kaune. Norėčiau „Žalgiryje“ baigti karjerą“, - teigė vidurio puolėjas.

Primename, kad „Monaco“ praėjusiame Eurolygos sezone užėmė septintą vietą, o pirmajame atkrintamųjų etape nusileido Pirėjo „Olympiakos“ ekipai.

Prancūzijos čempionato finalo serijoje „Monaco“ nusileido Vilerbano ASVEL krepšininkams.

Eurolygoje 31-erių 213 cm ūgio vidurio puolėjas vidutiniškai per 19 minučių pelnė 9,7 taško (63,5 proc. dvit., 32,7 proc. trit., 44 proc. baudų), atkovojo 4,6 bei perėmė 0,5 kamuolio, atliko 0,7 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 10,8 naudingumo balo.

Kinijoje D. Motiejūnas atstovavo Sindziango „Flying Tigers“ ekipai ir vidutiniškai rinko po 21,6 taško, atkovodavo po 13,7 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 4,2 rezultatyvius perdavimus, kas buvo geriausias jo rodiklis per karjerą šiame statistikos rodiklyje.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: