G. Krapikas – apie rinktinės tritaškius, I. Brazdeikį bei pozicijas krepšinyje

G. Krapikas – apie rinktinės tritaškius, I. Brazdeikį bei pozicijas krepšinyje

Su rinktinėmis šią vasarą neplušantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau kitą savaitę susirinks į pirmąją treniruočių stovyklą ruošiantis 2022–2023 m. sezonui. Žalgiriečių pasiruošimo darbams vadovaus Gintaras Krapikas, pavaduosiantis su Lietuvos rinktine dirbantį Kazį Maksvytį.



Prieš laukiančius darbus G.Krapikas užsuko pasidalinti mintimis apie „Žalgirio“ komplektaciją, pasiruošimą bei rinktinės žaidimą kartu su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju ir krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku tinklalaidėje „Žalgiris Insider“.

„Pirminis nuogąstavimas apie Lietuvos rinktinės žaidimą buvo dėl šlubuojančio pataikymo iš toli. Matėme, kiek tai yra teisinga ir svarbu, kai rungtynes su Ispanija Rokas Giedraitis atidarė dviem tritaškiais. Visa komanda pakilo, nors žaidėjai jau buvo užsivedę, įsitempę kaip spyruoklė. Jie buvo gerai įsitempę, tai matėsi ir žaidėjų kūno kalboje. Ta tolimų metimų problema rungtynėse ir „nusiėmė“.

Varžovams reikėjo iki pat tritaškio linijos ginti mūsų metikus. Atsidarė erdvė Jonui Valančiūnui ir Domantui Saboniui. Domas žaidė velniškai solidžias rungtynes. Nuogąstavimai buvo teisingi ir pamatėme, kaip svarbu yra pataikyti mūsų rinktinei“, – pastarąją Lietuvos rinktinės pergalę antradienį prieš ispanus komentavo specialistas.


Kalbai pasisukus apie naujai sukomplektuotą „Žalgirio“ sudėtį, G.Krapikas įvertino puikiai į rinktinės gretas įsiliejusio naujojo žalgiriečio Igno Brazdeikio žaidimą. 19 taškų į ispanų krepšį įmetęs universalusis žaidėjas greitai tapo vienu K.Maksvyčio ramsčių nacionalinėje ekipoje.

„Jis, manau, atsakė į visus pagrindinius klausimus, kaip jis atrodys atvykęs žaisti į Europą, už Lietuvos rinktinę. Užteko 2–3 rungtynių, kurios parodė, kad jis tikrai gali žaisti, turi labai daug teigiamų savybių, kurios jam suteikia galimybę rungtyniauti labai aukštame lygyje. Pastarosios rinktinės dvikovos parodė, kaip gerai jis gali žaisti.

Nekalbu apie berods 19 pelnytų taškų, tai didžiulis skaičius, bet ir Igno pastangos gynyboje. Jis stengiasi, kad ir klaidelę padaro, o kūnas būna pasiruošęs žaisti kontaktinę gynybą. Nevengia to. Nekalbant apie tai, kad puolime jis nevengia kontakto, o ieško jo, nes turi labai tvirtą kūną. Kontaktas neišmuša Igno iš balanso, atvirkščiai, jis išstumia savo varžovą iš geros gynybinės padėties, tvirtų kojų stovėjimo. Labai džiaugiamės, kad šiame etape jis puikiai padeda rinktinei“, – tvirtino G.Krapikas.

Buvęs ilgametis legendinis „Žalgirio“ žaidėjas ir dabartinis trenerių štabo atstovas G.Krapikas pateikė savo nuomonę ir apie I.Brazdeikio nominalią poziciją Kauno klube. Daugiausiai lengvuoju kraštu žaidžiantis Iggy Kauno klube nemažai laiko praleis ir atakuojančio gynėjo pozicijoje. Anot trenerio, tai tikrai nėra problema.

„Galvoju, kad mes per daug užsiciklinę ties žaidėjų pozicijomis. Didelio biudžeto komandos turi tą tokį klaisikinį įžaidėją, kuris gali įmesti. Daugelis komandų žaidžia dviem „combo“ gynėjais, kurie gali vienas kitą pavaduoti. Tiek praleidžiame laiko ginčydamiesi, kurioje pozicijoje žais žaidėjas – „pirmoje“, „antroje“ ar „trečioje“. Jeigu reiks, žais „pirmoje“, „antroje“, žais ir „trečioje“.

Geriausi žaidėjai turi žaisti ir lemiamu metu. Aišku, reikia šį tą patobulinti. Geras atakuojantis gynėjas, po išėjimo iš dvigubos užtvaros, turi gerai pataikyti. Ties tuo reikės padirbėti, bet Ignas metimą turi. Atskiras derinių dalis nušlifavus per treniruotes, ta pozicija natūraliai pasikeis. Reikės specifinių treniruočių, pritaikytų prie mūsų derinių“, – kalbėjo treneris.

Visą beveik valandos trukmės pokalbį su G.Krapiku jau dabar gali pamatyti visi „Žalgiris Insider“ MVP plano prenumeratoriai.


Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: