Eurolygos startas: „Olympiacos“ - „Žalgiris“ (GYVAI) (Po 3 kėl - 58:47)

Eurolyga po nutraukto praėjusio sezono jau startuoja šiandien ir 18 stipriausių senojo žemyno krepšinio klubų pradeda kovą dėl geriausios Europos komandos vardo.



Šią kovą pradeda ir Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“, kurio maratono lenktynės prasidės maču su Pirėjo „Olympiacos“ klubu. Daug pokyčių tarpsezonio metu išgyvenęs „Žalgiris“ į Graikiją išskrido po itin skaudaus pralaimėjimo LKL pirmenybėse Panevėžio „Lietkabeliui“, kai antroje rungtynių pusėje pelnė vos  taškus.

Mačo pradžia - 21:00 val.

Vaizdo transliacija ČIA


Vaizdo transliacija ČIA

RUNGTYNIŲ EIGA:

Pirėjo komanda per pirmas tris minutes „Žalgirui“ leido pelnyti tik 2 taškus, o „Olympiacos“ pabėgo į priekį 10:2. Skirtumą mažinti ėmė Rokas Jokubaitis ir Joffrey Lauvergne’as (7:10), prisidėjo ir Marius Grigonis, o Lukas Lekavičius persvėrė rezultatą – 11:10. Kėlinio pabaigoje skirtumą žalgiriečiai dar padidino (16:12), efektingus epizodus kūrė R.Jokubaitis, Artūras Milaknis smeigė tritaškį, o po kėlinio svečiai pirmavo 23:18.

Po keturių iš eilės G. Printezio taškų, įpusėjus kėliniui, rezultatas tapo lygus 29:29. Po Sh. McKissico baudos metimų priekyje buvo „Olympiakos“, bet Th. Walkupas netrukus įskraidino tritaškį ir persvėrė rezultatą 34:33.

„Žalgiris“ pirmus taškus pelnė sužaidus tris minutes trečiame kėlinyje, bet ir varžovams neleido nutolti – 38:41. Vėliau J. Lauvergne pelnė du taškus su pražanga ir išlygino rezultatą 41:41. Tiesa, vėliau Kostas Sloukas atsakė tritaškiu, dar metimą pridėjo H.Martinas, šūvį iš toli paleido A.Vezenkovas. Spurtas jau tęsėsi iki 8:0, kas lėmė, jog „Žalgiris“ atsiliko 41:49. Po A. Vezenkovo dvitaškio su pražanga „Olympiakos“ pirmą kartą nutolo dviženkle persvara 52:41. Keturių minučių taškų badą nutraukė L. Lekavičius (43:52).

***

Kol kas abejonių savo fanams ir ekspertams keliantys Martino Schillerio auklėtiniai neatrodo itin užtikrintai ir už tai gali būti baudžiami Pirėjuje. Būtent tai prognozuoja ir TOPsport lažybininkai, kurie pirmajame Eurolygos ture favorite laiko „Olympiacos“ ir jos šansus iškovoti pergalę vertina 70 proc., kai „Žalgirio“ – 30 proc.





Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: