P. Motiejūnas: apie FIBA, finalo ketverto formatą ir Eurolygos plėtrą

P. Motiejūnas: apie FIBA, finalo ketverto formatą ir Eurolygos plėtrą

Sekmadienį įvyks Eurolygos finalas, kuriame susikaus Atėnų „Panathinaikos“ ir Madrido „Real“ komandos.



Prieš svarbiausias šio sezono turnyro rungtynes Eurolygos generalinis direktorius Paulius Motiejūnas bei prezidentas Dejanas Bodiroga dalyvavo spaudos konferencijoje, kur atsakė į žurnalistų klausimus.

D. Bodiroga atskleidė, kad Eurolyga turi pasiūlymą rengti tris Eurolygos finalinius ketvertus už Europos ribų.

„Artimuosiuose Rytuose yra daug potencialo. Abu Dabis nori surengti net tris Eurolygos finalo ketvertus iš eilės, bet tai padaryti nori ir Dubajus. Visi lygoje yra pozityvūs dėl Dubajaus, visgi reikia tam atrasti tinkamą laiką“, - pasakojo serbas.


Eurolygos prezidentas taip pat pasisakė apie FIBA langų tvarkaraščius.

„Mums reikia sprendimo, kuris būtų ilgalaikis. Dabar FIBA turi savo kalendorių iki 2027 metų. Jų varžybos vyksta rugsėjo mėnesį, o mūsų klubams reiktų prie to prisitaikyti“, - teigė D. Bodiroga.

P. Motiejūnas pasisakė ir apie „Panathinaikos“ savininko Dimitrio Giannakopoulo emocijas.

„Turėjome susitikimą ir apie daug ką pašnekėjome. Jis yra puikus vaikinas, bet kartais reikia geresnės emocijų kontrolės“, - pareiškė P. Motiejunas.

Pasak Eurolygos vadovų, finalo ketvertas ir toliau išliks.

„Mums patinka modelis, kai aplankome daug miestų, o čia atvyksta daug sirgalių. To nebus, jeigu žaisime serijas. Eurolygos finalo ketvertas yra ledkalnio viršūnė, vyšnia ant torto. Net ir miestai, kurie neturi komandų, gali pasimėgauti šiuo renginiu“, – savo mintimis dalinosi lietuvis.

Taip pat atskleista, kad ateityje bus pakeistai Eurolygos licencijavimo tvarka.


„Tai situacija, kuri nėra palanki klubams. Jie nežino, kaip kalbėtis su rėmėjais, su žaidėjais, kaip dėlioti komandą. Deja, bet kitais metais tai nepasikeis, turėsime vienerių metų licenciją.

Žiūrime į galimybę turėti ilgesnius vardinius kvietimus, kurie galiotų 3-5 metus ir suteiktų stabilumą klubams, galimybę jiems augti.

Sprendimą dėl kito sezono dalyvių priimsime liepos mėnesį. Bus atsižvelgta į rinkos dydžius, televizijos teises, rėmėjus, arenas ir sirgalių kiekius.


Norime įvesti minimalaus biudžeto ribas Eurolygoje norintiems žaisti klubams. Manome, kad 7 milijonų eurų biudžetai su Eurolygos kaštais ir konkurencingumu yra nesuderinami“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: