Atskleista, kodėl M. Grigonis neatsidūrė „Žalgirio“ ekipoje

Atskleista, kodėl M. Grigonis neatsidūrė „Žalgirio“ ekipoje

Panathinaikos nuotr.

Sėkmingai praėjusį sezoną Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje rungtyniavęs Marius Grigonis tapo Eurolygos čempionu.



Praėjusį sezoną M. Grigonis Eurolygoje vidutiniškai per 25 minutes pelnydavo po 9,1 taško, atkovodavo po 2,6 kamuolio, atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 8,7 naudingumo balo.

Graikijos pirmenybėse mūsiškis vidutiniškai per 20 minučių pelnydavo po 9,7 taško, atkovodavo po 2,3 kamuolio, atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 11,1 naudingumo balo.

Krepsiniozinios.lt kviečia prisiminti vieno geriausio Lietuvos krepšinio žurnalisto Vido Mačiulio mintys apie M. Grigonį.


Čia jis papasakojo, kodėl M. Grigonis neatsidūrė Kauno „Žalgiryje“ ir kodėl jis nerungtyniavo Lietuvos rinktinėje 2023 m. pasaulio čempionate.

„Ne, ne – jis negrįžo į gimtąjį Kauną. Po 2021-ųjų jo pardavimo Maskvai ir pabėgimo iš CASK, pats Marius labai norėjo vėl būti namuose, tačiau „Žalgiris“ ne tik „nesiderėjo“, bet ir oficialiai skelbė, jog jis yra „per brangus“, kai kitiems žaidėjams pinigų „užteko“...

Kai mūsų žiniasklaida „pardavinėjo“ (nurodydama, kaip visada, padidintą atlygį) savo tautietį, mūsų krepšinio sostinė juo nesidomėjo, nieko nesiūlė. Mariui „Žalgiris“ ir Lietuvos rinktinė – brangūs kaip vaikai. Kodėl jis ne čia, su nacionaline komanda jo nebuvo pasaulio čempionate Maniloje?

LTU rinktinėje Mariaus negalėjo būti dėl nesibaigiančių stuburo problemų, todėl vasarą jis paskyrė gydymui ir tik lengvoms treniruotėms“, - rašė V. Mačiulis.

Pilną V. Mačiulio tekstą apie M. Grigonį skaitykite ČIA.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: