„Gloria Cup“ turnyre „Žalgiris“ užtikrintai įveikė Berlyno ALBA

„Gloria Cup“ turnyre „Žalgiris“ užtikrintai įveikė  Berlyno ALBA

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo pirmąją pergalę „Gloria Cup“ turnyre Turkijoje. Andrea Trinchieri auklėtiniai rezultatu 80:60 (25:14, 17:22, 14:9, 24:15) sutriuškino Berlyno ALBA ekipą.



Dvikovą dviem taikliais tritaškiais pradėjo Brady Manekas, perėmęs kamuolį Laurynas Birutis pasižymėjo dėjimu, o Sylvainas Francisco ir Edgaras Ulanovas pataikė po tritaškį – 14:8. Per likusią kėlinio dalį penkis taškus pelnė Deividas Sirvydis, šešis surinko Dovydas Giedraitis ir pranašumas išaugo iki dviženklio – 25:14.

Mattas Mitchellas sumetė tris baudų metimus, Ignas Brazdeikis surengė sėkmingą reidą po krepšiu, tačiau puolime strigę žalgiriečiai skaudžiai pralaimėjo atkarpą ir jau vijosi varžovus – 30:32. Tuomet 8 taškus pelnė E.Ulanovas, dar po du pridėjo I.Brazdeikis bei B.Manekas – 42:36.

Po pertraukos gerą atkarpą puolime sužaidė dvitaškį su varžovo pražangą įmetęs ir tritaškį smeigęs Alenas Smailagičius, iš toli tuomet taikliai metė ir D.Sirvydis, taškais iš po krepšio pasižymėjo Arnas Butkevičius, savo pirmą tritaškį pataikė ir I.Brazdeikis – 56:45.


B.Manekas tritaškiu vėl priminė apie save, ataką metimu iš po krepšio užbaigė E.Ulanovas, po du taškus pelnė I.Brazdeikis ir A.Butkevičius, o po D.Sirvydžio tritaškio pranašumas tapo triuškinamas – 70:49. Tritaškį pridėjo ir D.Giedraitis, A.Smailagičius pridėjo baudos metimą, o tolimais metimais pirmuosius savo taškus pelnė Lukas Lekavičius ir debiutavęs Aleksas Bieliauskas – 80:60.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 13 (4 rez. perd.), D.Sirvydis 13, I.Brazdeikis 11 (5 atk. kam.), B.Manekas 11, D.Giedraitis 9, A.Smailagičius 7, S.Francisco 3 (4 rez. perd., 2 per. kam.), L.Lekavičius 3, M.Mitchellas 3, A.Bieliauskas 3, L.Birutis 2 (5 atk. kam.), A.Butkevičius 2 (5 atk. kam.), B.Dunstonas 0 (7 atk. kam., 4 per. kam.).

ALBA: W.McDowellas-White’as 15, G.Procida 9.



Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: