Nuo „Žalgirio“ triumfo Eurolygoje praėjo 15 metų (Video)



Balandžio 22-oji – istorinė Lietuvos krepšiniui. Lygiai prieš 15 metų Kauno „Žalgiris“ triumfavo Eurolygos turnyre. Daugkartiniai šalies čempionai finale rezultatu 82:74 įveikė tuo metu superklubą Bolonijos „Kinder“.



Verta paminėti, kad tai buvo pirmasis kauniečių sezonas prestižiniame turnyre. Į šias varžybas Jono Kazlausko auklėtiniai pateko laimėję Saportos taurę. Lemiamose rungtynėse buvo nugalėta Milano „Stefanel“ ekipa.

Eurolygos debiutantai 1998–1999 m. sezone nuo kelio šlavė visus varžovus iš eilės, o link pergalių mūsiškius vedė, ko gero, įsimintiniausi „Žalgirio“ legionieriai Tyusas Edney, Anthonie Bowie, George‘as Zidekas, taip pat lietuviai Saulius Štombergas, Tomas Masiulis, Dainius Adomaitis, Mindaugas ir Eurelijus Žukauskai, Darius Maskoliūnas.



Šiuo metu dauguma iš šių žaidėjų jau kremta trenerių duoną. S. Štombergas šiame sezone vadovavo „Žalgiriui“, D. Adomaitis stojo prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairo, D. Maskoliūnas treniravo abu šalies grandus, o T. Masiulis darbuojasi su jaunimu.



alt





Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: