Š. Jasikevičius: „Dabar ALBA turi daugiau išpildytojų“ (VIDEO)



Eurolygos 21 turo rungtynėse Kauno „Žalgiris" (6-14) penktadienį namie priims Berlyno ALBA (7-13) ekipą. O žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius prieš šią kovą didelių permainų savo komandos žaidime nežada.

„ALBA žaidimas nesiskiria nuo anksčiau demonstruoto, bet į jų schemas sugrįžta traumuoti žaidėjai, tokie kaip Peytonas Siva ar Tyleris Cavanaugh. Nielsas Giffey gali žaisti dviejose pozicijose. Tai praplečia komandos rotaciją ir treneris Aito Garcia Renesesas turi daugiau opcijų puolime", – teigė Š. Jasikevičius.

Pastarosiomis dienomis žalgiriečiai turėjo du sunkius išbandymus su „Šiaulių" komanda. LKL čempionate jie šiauliečiams netikėtai pralaimėjo (83:86), o Karaliaus Mindaugo taurės turnyre įveikė tik po įnirtingos kovos (85:79).

Po pastarosios dvikovos Š. Jasikevičius sakė, kad didžiąją rungtynių laiko dalį buvo modeliuojamas žaidimas prieš ALBA komandą.



„Nelabai gerai pasiruošėme, kaip vaizdas Šiauliuose parodė. Bet dar pasiruošime. Nesirengiame kažko keisti, lyginant su rungtynėmis Berlyne. Išliks tie patys akcentai. Svarbu neleisti jiems bėgti į greitas atakas ir greitai atakuoti, priversti atlikti driblingą prieš metant tritaškį. Taip pat – atsilaikyti prieš jų spaudimą ir gynybos dvigubinimus", – vardino Šaras.

Lapkričio pabaigoje Berlyne vykusią pirmą tarpusavio dvikovą ALBA laimėjo rezultatu 69:62. Tuomet žalgiriečiai pataikė vos 2 tritaškius iš 23 (9 proc.).

„Su tokiu pataikymu laimėti būtų labai sunku. Mes ir toliau žaistume taip pat, bandysime sukurti tokias pačias progas atakoms. Galbūt keisime tik kelias detales, bet kamuolys turi judėti greitai, nes ALBA žaidėjai gynyboje dažnai keičiasi ir už tai juos reikia bausti", – tikino Š. Jasikevičius.

Vis tik jis įžvelgė savo komandos progresą, lyginant su rungtynėmis Berlyne: „Atsirado daugiau disciplinos, pagerėjo įžaidėjų žaidimas. Daug kas žiūri tik į pataikymo procentą, bet pataikymas prasideda nuo puolimo organizavimo ir jo kokybės. Penktadienį įžaidėjai vėl turės gerai organizuoti puolimą, nes kartais galima varžovus pažeisti pirminėje atakos stadijoje."

Kaune žalgiriečiai ypatingą dėmesį skirs Berlyno ekipos legionieriui iš Lietuvos Rokui Giedraičiui. Jis yra rezultatyviausias ALBA žaidėjas Eurolygoje, vidutiniškai pelnantis 13,5 tšk.

„Rokas palieka gerą įspūdį. Jam, kaip ir daugumai ALBA narių, tai pirmas sezonas Eurolygoje ir jie čia apsiprato, jaučiasi gerai. Visa jų komanda dabar atrodo geriau, nei sezono pradžioje, nes turi didesnę rotaciją", – vertino Š. Jasikevičius.

Pats R. Giedraitis Kaune laukia įsimintinų rungtynių: „Manau, kad varžovai man skirs didesnį dėmesį. Rungtynės Kaune bus ypatingos ne tik man, bet ir visai komandai. Nes tik rungtyniaudamas tokioje atmosferoje supranti, kaip lietuviai myli krepšinį."










Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: