Rimtas apžvalgininko pareiškimas: „Šaro problema - baimė treniruoti aukštesnio lygio ir didesnio biudžeto ekipą“



Italų krepšinio portalas „BasketItaly.it“ prieš startuojant šiam Eurolygos sezonui sudarė komandų reitingą, kuriame Kauno „Žalgirio“ krepšininkai liko už „Top 8“ ribos.

„BasketItaly.it“ „Žalgirio“ klubą mato tik dvyliktoje vietoje. Apie tai, skaitykite čia.

O dabar tas pats portalas prognozavo, kurie Eurolygos treneriai sėdi ant karščiausios kėdės.

Pasak jų, ramiai dėl savo kėdės gali jaustis Madrido „Real“ treneris Pablo Laso ir Stambulo „Fenerbahče“ generolas Željko Obradovičius.



Taip pat ramus dėl savo ateities gali būti ir „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Tiesa, pastarasis iš apžvalgininko sulaukė tiek kritikos, tiek pagyrų.

„Šaras yra puikus treneris, kuris moka išsireikalauti iš žaidėjų to, ką jiems reikia padaryti aikštelėje. Viskas turi būti sustyguota. Tai reiklus treneris, mėgstantis tvarką.

Jasikevičius buvo neįtikėtinas žaidėjas, kuris su tokia krepšininko patirtimi, padirbėjęs su Željko Obradovičiumi, su tokiu kūrybiškumu, jis turi neeilinį derinį.

Pastarieji du sezonai įrodė, kad ateityje jis bus vienas geriausių trenerių. Ypač, kai jis dar labai jaunas treneris, o su tokio kuklaus biudžeto komanda pasiekė tokių rezultatų.

Pagrindinė Šaro problema - baimė treniruoti aukštesnio lygio ir didesnio biudžeto komandą. Jam reikia žengti žingsnį į priekį. Kad treneris augtų, reikia imtis naujų iššūkių. Būtent tai, jį stabdo ir neleidžia dar sparčiau kilti karjeros laiptais“, - rašo „BasketItaly.it“

Praėjusio sezono pabaigoje Š. Jasikevičius buvo sulaukęs dėmesio iš Memfio „Grizzlies“ klubo. Jis taip pat buvo ir kelių Eurolygos komandų akiratyje.










BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: