R. Kurtinaitis prisiminė debiutą Eurolygoje: tada pradėjau galvoti, kad esu geras



Maskvos srities „Chimki“ klubą treniruojantis Rimas Kurtinaitis oficialiai Eurolygos svetainei papasakojo apie trenerio karjeros pradžią ir įsimintiną pergalę.

Kaip treneris Eurolygoje jis debiutavo 2009-2010 metų sezoną Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje per rungtynes su tuomečiu Stambulo „Efes Pilsen“. Į Eurolygą R. Kurtinaiits pateko prieš tai su „Lietuvos rytu“ laimėjęs Europos taurę.

„Eurolyga mums buvo kažkas naujo. Nežinojome, ko čia tikėtis“, – prisiminė treneris, kuriam prieš dešimtmetį tai buvo pirmas sezonas šiame turnyre.

Tas rungtynes namie žaidęs „Lietuvos rytas“ laimėjo rezultatu 77:70.



„Gerbiu šią profesiją, nes tai aukščiausio lygio turnyras. Europos taurė visuomet liks Europos taure. O Eurolyga – kažkas ypatingo. Pradžia buvo gera, mums pavyko laimėti tris kartus per pirmąsias ketverias rungtynes“, – pasakojo R. Kurtinaitis.

Mače su „Efes Pilsen“ sužibėjo vilniečių įžaidėjas Bojanas Popovičius, jis įmetė 11 taškų ir atliko net 10 rezultatyvių perdavimų.

„Pamenu, kaip prieš tą sezoną kalbėjau su šviesaus atminimo serbų treneriu Aco Petrovičiumi. Jis Bojaną apibūdino geriausiais žodžiais. Bojanas buvo karys, puikiai matė aikštelę iš bet kurio kampo ir suprato trenerio reikalavimus. Tokio žaidėjo mums labai reikėjo“, – teigė buvęs „Lietuvos ryto“ strategas.

B. Popovičius tada pripažintas pirmo sezono mėnesio naudingiausiu Eurolygos žaidėju. O kartu su Martynu Gecevičiumi bei Milko Bjelica vilniečiai tapo rimta grėsme visoms komandoms. Deja, per 10 turų iškovoję 4 pergales, jie į Top 16 etapą nepateko.

Taip pat 4 pergales surinko ir „Efes Pilsen“, bet turkams aukštesnę poziciją garantavo solidus revanšas namų arenoje (77:62).

„Stambule pralaimėjome didesne persvara ir galiausiai šis skirtumas lėmė, kad nepatekome į Top 16 etapą. Turėjome gerą sezono pradžią, bet to nepakako, kad žengtume toliau. Nebuvome pakankamai pasirengę tokio tipo varžybų sistemai, bet aš likau patenkintas komandos pasirodymu“, – tikino R. Kurtinaitis.

Dabar 59-erių strategas sako, kad su Vilniaus klubu įgyta patirtis labai pravertė tolesnėje jo karjeroje.



„Tas sezonas maloniai nustebino ir mane patį. Tuomet pradėjau galvoti: gerai, galbūt ir aš esu pakankamai geras treneris, kad galėčiau dirbti šiame lygyje“, – šyptelėjo šiuo metu „Chimki“ treniruojantis R. Kurtinaitis.








Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: