22-asis Eurolygos turas: ar „Žalgiris“ įveiks ASVEL? (Apžvalga)



Kauno „Žalgiris“ tęsia savo bandymą užsikabinti už geriausiųjų Eurolygos klubų aštuntuko. Lietuvos ekipa, sezono viduryje patekusi į devynių pralaimėjimų Eurolygoje serija stipriai susikomplikavo savo padėtį, tačiau laimėję 4 pastarąsias rungtynes iš 6 - grįžta į dėl aštuntuko kovojančių ekipų gretas. Sekantis varžovas - viena pergale daugiau turintis Vilerbano „ASVEL“ klubas iš Prancūzijos. Pirmąją tarpusavio dvikovą kauniečiai savo sirgalių akivaizdoje laimėjo ganėtinai užtikrintai, kaip bus šį kartą - pamatysime jau ketvirtadienio vakarą.

22-ASIS TURAS: „ASVEL“ - „ŽALGIRIS“

Varžovas: Vilerbano „Asvel“

Treneris: Zvezdanas Mitrovičius



Komandos lyderiai: Tonye Jekiri 8,6 taško, 7,9 atkovoto kamuolio per rungtynes, Livio Jeane-Charles 9,2 taško, David Lighty 9,4 taško per rungtynes.

Rezultatai Eurolygoje: 8 pergalės bei 13 pralaimėjimų

Pirmasis mačas: „Žalgiris“ 70:56 „Asvel“

Vieną efektyviausių puolimų lygoje pradėjusi demonstruoti Kauno „Žalgirio“ ekipa - ima stebinti, atrodė bedantį puolimą demonstravę kauniečiai, kurie niekaip negalėjo pataikyti iš trijų taškų zonos (ilgą laiką tai buvo blogiausiai tolimus metimus Eurolygoje metanti ekipa), dabar išgyvena perversmą ir laimėjusi keturis mačus iš paskutinių šešių vėl demonstruoja tą žaidimą, kuriuo „Žalgiris“ yra atpažįstamas keletą paskutiniųjų sezonų - efektyvus puolimas, varžovų trūkumų išnaudojimas, ilgos, tačiau efektyvios atakos - gera gynyba bei puikiai uždaromais varžovų lyderiais.

Žvelgiant tik sausą statistiką, galėtumėme daryti prielaidą, jog Vilerbano klubas šiuo metu yra žaidybinėje krizėje - 5 pralaimėti Eurolygos mačai iš eilės, praleidžiant daug daugiau taškų nei jų įprastinis vidurkis, tačiau jeigu įvertintumėme prieš ką buvo pralaimėta: („Anadolu Efes“. „Panathinaikos“, „Real“, „Fenerbahce“ bei „Crvena Zvezda“) iš šio sąrašo realiai įveikiami buvo tik serbai, tad ta pralaimėjimų serija neturėtų klaidinti krepšinio aistruolių.

Pirmojoje tarpusavio dvikovoje Kaune - „Asvel“ buvo uždaryti ir sukaustyti „Žalgirio“ ekipos gynybos gniaužtuose, vos 53 pelnyti taškai  yra blogiausias šiame sezone prancūzų ekipos rezultatas Eurolygoje. Kauniečių gretose pirmajame susitikime rezultatyvumu išsiskyrė Thomasas Walkupas pelnęs 12 taškų, atkovojęs 6 atšokusius kamuolius bei atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus; taip pat Zachas Leday 13 taškų, 8 atk. kamuoliai, Marius Grigonis bei Artūras Milaknis, kurių sąskaitoje atitinkamai 11 be 10 taškų.











Betsafe.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: