V. Čeponis: „Norint „Žalgiriui“ patekti tolyn, reikia laimėti dar devynis kartus“



Kauno „Žalgirio“ kitą savaitę žais dvejas Eurolygos rungtynes. Antradienį Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai susikaus su Pirėjo „Olympiacos“, o ketvirtadienį stos į kovą su Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkais.



Prieš artėjančias rungtynes, garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino savo mintimis.

Kviečiame paskaityti:



„Tikiu, kad „Žalgiris" vėl nuskins pergalę Eurolygoje. Finansinių problemų turintis ir silpnoką sudėtį šį sezoną surinkęs „Olympiacos" kauniečiams įveikiamas varžovas. Ir, sakyčiau, gana parankus. Naujasis Pirėjo klubo strategas Bartzokas nepropaguoja labai greito žaidimo, o tai žalgiriečiams į naudą.


Kai Barztokas pakeitė Kemzūrą, „Olympiacos" prapylė ALBAI, „Zenitui", įveikė krizę išgevenančias „Bayern" ir „Baskonia" komandas. Praeitame mače su „Baskonia" nelošė sunegalavęs Printezis. Tikėtina, kad Kaune jis nebus geriausios sportinės formos. Paskutiniu metu Printezis buvo ant didelės bangos.

„Olympiacos" turi nemažai silpnų vietų. Šį sezoną Pirėjo krepšininkai labai prastai ginasi. Jie praleidžia po 84,1 taško. Prieš tai keletą metų Graikijos klubas buvo vienas geriausiai besiginančių Eurolygoje. Praėjusį sezoną Pirėjo komanda leisdavo varžovams suirinkti tik 76,9 taško.

Gynyboje pažeidžiamiausias veteranas Spanoulis, kuris dabar neblogai atrodo puldamas. Neabejotina, kad šeimininkai puldami jį atakuos. Nekaip ginasi ir Rochestie, dar vienas kitas žaidėjas. Beje, jis ir puolime jau ilgą laiką tuščias. „Žalgiris", aišku, bandys pasinaudoti ir „centro" Milutinovo lėtumu pikenrolo situacijose.



Sunkiau pergalės tikėtis ketvirtadienį Stambule mūšyje su „Anadolu Efes". Tiesa, Kaune mūsiškiai kaip reikiant padraskė akis lygos lyderiams, užmovė apynasrį Larkinui, kuris išstenėjo tik 6 taškelius. Tai buvo nerezultatyviausios reaktyvinio vijurko sezono rungtynės. Bėda tada, kad „aludariai" puolime turi kitų aštrių ginklų.

Galima galbūt tikėtis, kad kai kurie „Efeso" žaidėjai lengvabūdiškai atsipalaiduos, truputį dės skersą ant tos dvikovos ir pasiims išeiginę. Juk „Anadolu" tvirtai pirmauja Eurolygoje, ir Turkijos čempionams tos rungtynės toli gražu nebus mirtinai svarbios. Na, bet čia tik spekuliacijos.

„Žalgiris" paskutiniu metu ne tik radikaliai pagerino tritaškių taiklumą, tuo pačiu ir puolimą, bet ir labai sumažino klaidų skaičių, taip pat dažniausiai nebepalūžta lemiamais momentais. Šaro kapela per trejas pastarąsias rungtynes vid. pelnė net po 92,3 taško, per jas vid. padarė tik po 11 klaidų. Kauno ekipa, panašu, surado ir naują lyderį – Lekavičių.

„Žalgirį" nuo aštuntosios vietos, kuri garantuoja bilietą į atkrintamąsias varžybas, skiria trys pergales. Norint prasibrauti į kitą etapą iš 12-os likusių mačų kauniečiams reika laimėti kokius devynis. Gali pakakti ir aštuonių. Realu, kad kelios komandos po pirmojo etapo surinks po vienodą pergalių skaičių, nes nemažai jų dabar žengia koja kojon. Gerai tai, kad mūsiškiai turi puikų įmestų ir praleistų taškų santykį atsižvelgiant į užimamą 13-tą vietą.

Jeigu Lietuvos čempionai antradienį triumfuos, realu, kad gali pakilti net į 10-tą vietą, mat viena pergale daugiau turinčių „Chimki" ir „Crvena Zvezda" laukia itin rimti išbandymai – kova atitinkamai su „Maccabi" ir „Panathinaikos"“, - rašė V. Čeponis.












BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: