Š. Jasikevičių džiugino taiklumas ir jaunimo progresas, legionieriui siūlė nurimti (VIDEO)



Po įspūdingos pergalės prieš Pirėjo „Olympiakos" ekipą žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius atrodė atsipalaidavęs ir laidė juokelius, taip pat pasidžiaugęs vis gerėjančiu savo komandos žaidimu.

Pakiliai rungtyniavęs „Žalgiris" antradienio vakarą namie 94:69 sutriuškino „Olympiakos" ir Eurolygoje iškovojo trečią pergalę iš eilės bei ketvirtą - per pastaruosius penkis mačus.

„Žaidėjus įkvepia sirgalių palaikymas, o dar maloniau žaisti, kai taip gerai pataikome. Tuomet žaidime atsilaisvina kiti dalykai ir varžovams tampa sunkiau. Malonu, kad į žaidimą sėkmingai įsiliejo ir Martinas Gebenas, ir Rokas Jokubaitis. Tada rotacija tampa didesnė ir varžovams sunkiau nuspėti, kaip mes atakuosime. Taktiškai tai buvo vienas geriausių rungtynių plano išpildymų. Pataikyti 14 tritaškių mums nerealus rezultatas", – teigė Š. Jasikevičius.

Matydamas tuos 14 tritaškių, ar tokį „Žalgirį" ir įsivaizdavote, kai būrėte komandą prieš sezoną?



– 14 tritaškių yra labai sunku įsivaizduoti. Jeigu atvirai, nėra čia toks „Žalgiris" kokį įsivaizdavau. Pirmais smuikais turėjo griežti kažkoks išvykęs prancūzas, ar kažkoks traumuotas kaunietis. Vaizdas buvo kitoks, bet visada reikia prisitaikyti prie sąlygų ir dabar mes rodome geresnį krepšinį.

Prieš „Olympiakos" M. Gebenas sužaidė geras rungtynes. Koks yra jo progresas per pusę sezono?

– M. Gebenas ir pats sako, kad yra tiek susikoncentravęs į gynybą, kad tik nepadarytų taktinių klaidų. Galbūt tai galėtų būti pavyzdys kitiems – kuo mažiau padarysi taktinių klaidų, tuo labiau bus galima tavimi pasitikėti, tu daugiau laiko praleisi aikštelėje. Puolimas ateis, bet viskas prasideda nuo gynybos. Visos čempioniškos komandos pradeda nuo gynybos. Jeigu jis gynyboje atlieka tokį darbą, tuomet aikštėje praleidžia daugiau minučių. Aišku, šiandien dar Jockas Landale'as susirgo, bet reikia pripažinti, kad Martinas tobulėjant eina į priekį.

Rokas Jokubaitis taip pat buvo veržlus, bet gal dėl didelio noro pasirodyti geriau kartais pameta galvą?

– Jis pameta galvą, nes jam yra tiek metų, kiek yra (19). Jis yra jaunas žaidėjas. Mūsų veteranai pasielgia neatsakingai, suklysta. O vaikui tiek nedaug metų, dar Eurolygoje neturi patirties. Aš visada tokiems jauniems žaidėjams sakau, kad tavo darbas yra nesimaišyti kitiems. O jeigu dar kažką duodi, tuomet yra puiku.

Rokas gerai žaidė ir su ALBA, ir dabar. M. Gebenas šiandien komandai davė labai daug. Negalime tikėtis, kad tiek duos kiekvieną dieną, tai yra lyderių atsakomybė. O jaunimas turi daugiau žaisti LKL ir po truputį įsilieti į komandos rotaciją.

Po rungtynių apkabinote Vassilį Spanoulį ir kažką pasakėte?


– Paklausiau, ar septintą vaiką dar darys. Negaliu pasakyti. Galbūt jam ne laikas pralaimėjus apie tai kalbėti. Bet kai susitinki su draugais, krepšinis išlieka antrame plane. Nesimatome labai dažnai, tai bent keliomis frazėmis bandome persimesti.

Kiek realu, kad J. Landale'as ketvirtadienį galės žaisti prieš „Anadolu Efes"?

– Nežinome, trečiadienį atsikels ir pasakys, ar gali važiuoti į Stambulą. „Žalgiryje" turime fantastines sąlygas – privatų skrydį, kartu skrenda medikai, o mes dar turime 48 valandas. Mums reikalingas kiekvienas žaidėjas, nors kelioms minutėms. Jockas užsikrėtė virusu, prieš rungtynes jautėsi prastai ir liko namie.


Kokios mintys aplanko, kai Zachas Leday su kamuoliu pasileidžia per visą aikštelę?

– Pačios baisiausios, nes prieš tai jis mėgindamas perimti kamuolį, elgėsi ne pagal taisykles. Po to sakė: Žinau, žinau, aš neturiu taip elgtis. Aš sakiau, kad įkvėpk gryno oro ir pagalvok, ką darei, nes be to oro dar nuvarė į kitą pusę.

Mes norime, kad jis atkovojęs kamuolį pirmas pradėtų greitą puolimą. Per treniruotes Zachas tai daro labai gerai, turi motyvacijos. Pagal tai jis gali būti lyginamas su Brandonu Daviesu. Zachas turi didžiulę energiją, kuri dažniausiai atsisuka prieš jį. Jis visur nori bėgti, viską daryti. Tai yra vaikiški dalykai. Reikia suprasti, kad yra sistema, ir žinoti savo vietą aikštelėje.













Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: