„Zenit“ vadovas apie J. Plazos atleidimą: padėtis turnyruose neatitiko klubo statuso



Kaip jau skelbėme, Eurolygos debiutantas Sankt Peterburgo "Zenit" klubas trečiadienį atleido vyriausiąjį trenerį Joaną Plazą.

59-erių katalonas, kuris 2012-20103 metų sezone stovėjo prie Kauno "Žalgirio" vairo, į Rusiją atvyko 2018 metų pabaigoje.

Eurolygoje "Zenit" ekipa su 7 pergalėmis ir 17 pralaimėjimų užima priešpaskutinę vietą, o VTB Vieningoje lygoje (6 ir 10) yra vienuolikta.

"Esame dėkingi Joianui už klubo vystymą. Kalbama ne tik apie pagrindinę komandą, kurios vyriausiuoju treneriu jis buvo beveik pusantro sezono, - teigia "Zenit" generalinis direktorius Aleksandras Cerkovnyj. - Kaip vienas geriausių Europos specialistų jis įdiegė garsių žemyno klubų kultūrą.



Prieš sezoną kartu įvertinome ir suvokėme dalyvavimo Eurolygoje riziką, padarėme viską, kad šį sezoną turėtume teigiamą rezulatatą. Kantriai laukėme ir tikėjome, kad komanda sezono bėgyje pasieks reikiamą lygį, o žaidimas taps stabilus. Deja, mūsų dabartiunė padėtis abiejose turnyruose, o ypač Vieningoje lygoje, neatitinka klubo statuso, žaidėjų lygio bei nepateisina sirgalių, kuriems esame daug skolingi, lūkesčių.









Eurobasket.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: