Š. Jasikevičius: malonu, kai sekasi, bet ispanams situacija palankesnė (VIDEO)



Trečiadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai vyksta į Ispaniją, kur ketvirtadienį Eurolygos 25 turo rungtynes žais su turnyro lentelės kaimyne Vitorijos „Baskonia“.

9 pergales ir 15 pralaimėjimų turintys Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai užima 13 vietą, tiek pat sykių laimėjęs Ispanijos klubas yra keturioliktas.

Pirmame rate Kauno ekipa savo aikštelėje „Baskonia“ krepšininkams pralaimėjo 58:70. Tai buvo Eurolygos pirmo turo rungtynės. Tąkart svečius traukė 19 taškų pelnęs Shavonas Shieldsas. Jis Vitorijos klube šiuo metu pagal rezultatyvumą yra trečias (vid. 9,7 taško). Šeimininkų komandai koją kišo netaiklūs metimai iš vidutinio nuotolio – tikslą pasiekė tik 13 metimų iš 36 (36,1 proc.).

Nuo to laiko abiejose ekipose įvyko permainų, tiesa, jų kur kas daugiau buvo Ispanijos komandos stovykloje. Trenerio poste Velimirą Perasovičių pakeitė Duško Ivanovičius, buvo atleistas Nikas Stauskas, komandą papildė du naujokai.



Besirengdami Eurolygos kovoms žalgiriečiai Klaipėdoje iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę. „Jaučiamas žaidimo pagerėjimas, krepšininkai tiki savo jėgomis. Maloniau, kai viskas gerai sekasi, – prieš kelionę į Vitoriją kalbėjo Š. Jasikevičius. – Tačiau mūsų varžovas dabar yra geresnėje situacijoje. Ispanai šiai dvikovai rengtis turėjo daugiau laiko.“

Komentuodamas, ar labai pasikeitė žaidimas „Baskonia“ vairą perėmus D. Ivanovičiui, Š. Jasikevičius taip sakė: „Jie stengiasi žaisti agresyviau, nors ir prie Perasovičiaus rungtyniavo panašiai. Žinoma, juos kankina traumos, treneris stengiasi į žaidimą įvesti du naujus žaidėjus.“

Per pastarąsias ketverias rungtynes „Žalgiris“ turnyre patyrė vieną nesėkmę – praėjusiame ture Lietuvos klubas išvykoje po atkaklios kovos 91:96 pripažino Stambulo „Anadolu Efes“ pranašumą. Kauniečių neišgelbėjo net pasiektas šio sezono tritaškių rekordas – iš toli taikliai mesta 19 kartų.

Vitorijos klubo žaidimas laikosi ant gruzino Tornikės Šengelijos pečių. 206 cm ūgio vidurio puolėjas vidutiniškai pelno 15,8 taško ir tai yra šeštas rezultatas turnyre. Gruzinas dar kamuolį atkovoja 5,7 karto ir savo ekipoje yra naudingiausias žaidėjas (18,3 naudingumo balo). Be šio aukštaūgio, dviženklį taškų skaičių Eurolygoje renka slovėnas Zoranas Dragičius. Jis prie Vitorijos ekipos prisijungė tik sausio pabaigoje ir spėjo pateisinti klubo vadovų lūkesčius – per dvejas sužaistas rungtynes vidutiniškai rinko 10,5 taško. Trisdešimtmetis puolėjas šį sezoną rungtyniavo Vokietijoje, Ulmo „Ratiopharm“ gretose, ir vidutiniškai pelnė 19,9 taško. Europos taurės turnyre slovėno rezultatyvumas buvo prastesnis – 14,1 taško.

Kiek anksčiau komandą „Baskonia“, kuri siekia vietos Eurolygos aštuntuke, papildė ir kitas Europos taurės turnyre rungtyniavęs krepšininkas – amerikietis gynėjas Semajas Christonas. Naujajam klubui jis padėjo per trejas rungtynes ir rinko 6,7 taško.

Antras Eurolygos ratas Ispanijos ekipai nėra toks džiugus kaip pirmasis. „Baskonia“ iš 7 susitikimų laimėjo tik dukart. Praėjusiame ture ispanai namie 79:65 nukovė Vilerbano ASVEL krepšininkus.

Ispanijos klubas Eurolygos turnyre yra paskutinis pagal pelnomus taškus – 73,96 („Žalgiris“ vienuoliktas – 79,46), rezultatyvius perdavimus – 13,42 ir tritaškių pataikymą – 33,10 proc. Be to, šeimininkų ekipa yra antra, dažniausiai klystanti turnyre, – 14,42. Tačiau Vitorijos komanda gali pasigirti pavyzdingai kovojanti dėl atšokusių kamuolių (vid. 35,33, ketvirta vieta).


Tarpusavyje „Baskonia“ ir „Žalgiris“ žaidė 21 kartą, pergalių santykis naudingas ispanams – 13:8.












Saulius Ramoška | Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: