Pavojaus ženklai Eurolygos turnyrui: dėl koronaviruso sezonas gali būti sutrumpintas arba atidėtas



Europą pasiekęs koronavirusas kėsinasi sutrikdyti ir krepšinio pasaulį. Kaip rašo „Marca“, Eurolyga vis sparčiau ima ruoštis nenumatytiems scenarijams.

„Eurolyga stebi situaciją ir palaiko ryšius su Italijos komandomis, taip pat sekame pasaulinės sveikatos organizacijos pranešimus. Galvojame apie įvairius scenarijus, tačiau kol kas lieka neaišku, ar kažkuris iš jų bus panaudotas Eurolygos ar Europos taurės kovose“, – leidinyje cituojami Eurolygos atstovai.

Tuo tarpu serbų spauda praneša, kad jei koronavirusas artimiausiu metu nesustos plisti ir situacija tik blogės, bus rimtai svarstoma trumpinti sezoną arba jį atidėti.

„Stebime situaciją. Stengiamės nestabdyti rungtynių. Turnyras bus stabdomas, trumpinamas arba nutrauktas, jei situacija labai pablogės. Esame laukimo stadijoje. Palaikome ryšį su šalių vyriausybėmis“, - serbų spauda cituoja Eurolygos organizatorių žodžius.



Primename, kad Madrido „Real“ klubas dvejoja, ar kitą savaitę verta riziuoti ir keliauti į Italiją, kur turi būti žaidžiamos Eurolygos 27-ojo turo rungtynės.

Dvejones dar labiau paskatino Italijos krepšinio federacijos sprendimas dėl koronaviruso grėsmės laikinai sustabdyti visus šalies čempionatus.

Italijoje gydytojai nustatė jau 322 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus, o 10 šių pacientų mirė, antradienį pranešė šalies žiniasklaida.

Koronoviruso infekcijos (COVID-19) atvejų taip pat užfiksuota Emilijos-Romanijos, Pjemonto, Lacijaus, Trentino-Alto Adžidžės, Ligūrijos, Toskanos ir Sicilijos regionuose. Šiuo metu koronaviruso protrūkis Italijoje yra didžiausias Europoje.

Dėl šio viruso gali būti stabdomas arba trumpinamas UEFA Čempionų lygos sezonas. UEFA taip pat praneša, kad galvoja atidėti Europos čempionatą, o TOK skelbia, kad veikiausiai bus atštauktos olimpines žaidynes.







Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: