Š. Jasikevičius: „Milano komanda yra viena talentingiausių komandų Eurolygoje“ (VIDEO)



Kauno „Žalgiris" per pastarąsias dešimt Eurolygos rungtynių laimėjo 7 sykius ir yra pasirengęs toliau kilti turnyro lentelėje. Penktadienio vakarą Šarūno Jasikevičiaus treniruojami Lietuvos čempionai Kaune susitiks su Artūro Gudaičio atstovaujama Milano „AX Armani" komanda.

Tiesa, A. Gudaičio Kaune nepamatysime. Krepšininkas nesveikuoja ir liko Milane.

„Milano ekipa – viena talentingiausių Eurolygos komandų, – rungtynių išvakarėse kalbėjo Š. Jasikevičius. – Jos žaidimas banguoja, kaip ir daugelio ekipų. „AX Armani" turi žaidėjų, kurie gali nuspręsti susitikimo baigtį. Turime pirmiausia koncentruotis į gynybą ir tęsti gerą dinamiką."

10 pergalių iškovojęs ir 15 pralaimėjimų patyręs „Žalgiris" šiuo metu yra dvyliktas, o pergale daugiau turintis Italijos klubas stovi laipteliu aukščiau – vienuoliktas. Milano ekipa yra viena iš nedaugelio komandų, su kuriomis tarpusavio rungtynių balansas yra naudingas „Žalgiriui". Abu klubai žaidė 11 kartų, 7 sykius laimėjo žalgiriečiai. Pirmajame rate Italijoje Lietuvos klubas pralaimėjo 81:85. Tąkart nugalėtojams 17 taškų pelnė 3 tritaškius iš 4 pataikęs Sergio Rodriguezas. Kauno klube rezultatyviausias buvo Thomasas Walkupas (19 tšk.).



Lygindamas, kas pasikeitė nuo pirmųjų tarpusavio rungtynių pirmajame rate, „Žalgirio" strategas kalbėjo: „Varžovai pakeitė gynybos sistemas prisitaikydami prie modernių tendencijų. O mes dabar žaidžiame kur kas geriau."

Beje, žalgiriečiai didžiausiu skirtumu išvykose per Eurolygos istoriją yra laimėję būtent Milane prieš „AX Armani": 2017-ųjų lapkričio 9 d. Lietuvos klubas šeimininkus nugalėjo 32 taškų skirtumu – 94:62.

Ettore Messinos treniruojama „AX Armani" komanda šiuo metu išgyvena ne geriausius laikus. Eurolygoje per pastarąsias septynerias rungtynes ji laimėjo tik kartą, kai namie 79:78 nugalėjo Miuncheno „Bayern" krepšininkus.

„Kas jiems nesiklijuoja? – svarstė Š. Jasikevičius. – Sunku pasakyti. Būna įspūdingų atkarpų, puikiai sužaidė rungtynes Barselonoje. Bet turime koncentruotis į save ir galvoti, kaip laimėti rungtynes. Jie turi patyrusių žaidėjų, kurie tave nubaus, jei leisi jiems aktyviai judėti. Reikia juos varginti. Tai daro visos komandos."

Italijos klube dviženklį taškų skaičių renka du žaidėjai – minėtas S. Rodriguezas (13) ir Vladimiras Micovas (11,7). Dar po 9,9 taško kaskart prideda aukštaūgis Luisas Scola. Lietuvis A. Gudaitis ekipoje yra penktas pagal rezultatyvumą – renka 7,3 taško ir 4,4 atkovoto kamuolio.

Eurolygoje pagal komandos statistinius rodiklius „AX Armani" nepatenka į nė vieną penketuką.

Italijos pirmenybėse Milano krepšininkai laimėjo 14 rungtynių, patyrė 7 nesėkmes ir užima ketvirtą vietą.










Saulius Ramoška | Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: