Ekstremalių situacijų komisija leido „Žalgiriui“ rengti rungtynes



Kauno „Žalgirio“ ir Milano „AX Armani“ komandų dvikova Kaune penktadienį įvyks.

Ketvirtadienį Vilniuje posėdžiavusi Lietuvos ekstremalių situacijų komisija nustatė, kad nėra jokio tesinio pagrindo neleisti vykti šioms rungtynėms.

„Visos masinio susibūrimo vietos, vieši renginiai kelia padidintą riziką užsikrėsti, kiekvienas turėtų įvertinti dalyvavimą juose. Dėl to rekomenduojama tokių renginių vengti. O drausti kol kas nėra jokio teisinio pagrindo, nes Lietuvoje nėra nė vieno nustatyto koronaviruso atvejo“, – ketvirtadienį po posėdžio sakė premjeras Saulius Skvernelis.

SAM laišką trečiadienį gavęs „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas patvirtino, kad situacijos rimtumą supranta, tačiau rungtynės vyks ir jos vyks su sirgaliais.



„Norime informuoti, kad vakar gavome raštą iš Sveikatos apsaugos ministerijos su rekomendacijomis. Viena iš rekomendacijų buvo nukelti rungtynes. Susisiekėme su Eurolyga, kuri teigė, kad rungtynių nukelti nėra įmanoma. Kitas variantas buvo žaisti be gerbėjų, bet galvojame, kad klubas neegzistuoja be fanų.

Jų palaikymas mums yra labai svarbus ir negalvojame žaisti be žiūrovų. Imsimės visų apsisaugojimo priemonių, kokių tik įmanoma. Stengsimės garantuoti saugų buvimą arenoje“, – teigė P.Motiejūnas.

„Jeigu nuspręstume savo valia nežaisti, tuomet veikiausiai gautume techninį pralaimėjimą ir tai pakenktų mums ne tik finansiškai, bet ir turnyrinėje lentelėje“, – pridėjo „Žalgirio“ direktorius.









Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: