Š. Jasikevičius: „Reikia prieš žaidėjus nulenkti galvą“ (VIDEO)



Dvigubą Rusijos komandų išbandymą šią savaitę Eurolygoje Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradėjo antradienio vakarą „Žalgirio“ arenoje 96:85 (29:15, 21:19, 14:24, 32:27) svarbioje kovoje parklupdę Maskvos srities „Chimki“ ekipą.

Po mačo Šarūnas Jasikevičius teigė žinojęs, kad jo auklėtiniai susikurs nemažai progų metimams, bet klausimas buvo, kaip pavyks juos realizuoti.

„Pergalė superinė. Su kaupu atsigriebėme. Varžovai mus baudė kaskart, kai žaidėjai nevykdė nurodymų. Bet reikia prieš žaidėjus nulenkti galvą, jie stengėsi, kabinosi. Jiems buvo sunku mus sustabdyti. Atlikome 29 perdavimus. Tai yra rekordas. „Chimki“ varžovus nugali savo puolimu. Šiandien mūsų puolimas buvo geras, bet ne visada supratome, kaip reikia prieš juos gintis“, - teigė Šaras.

Gana anksti iš žaidimo išėmėte LeDay ir turėjote jam pastabų. Kokios tai buvo pastabos?



– Taip, bet nemanau, kad čia turėtų būti toks pirmas klausimas po tokių gerų rungtynių. Nieko ypatingo – teko jam paaiškinti porą dalykų, po to jis iš karto sukūrė dešimt taškų. Taip su jaunais žaidėjais mes elgiamės: nebūna jie keičiami už vieną klaidą, bet po dviejų trijų sodinu ant suolo, nelaukiu, kol bus keturios ar penkios

Ką galėtumėte pasakyti apie „Žalgirio“ atakų organizavimą? 29 rezultatyvūs perdavimai.

– Stengiamės visada gerbti varžovą, bet žinojome, kad susikursime nemažai situacijų ir buvo klausimas, ar pataikysime. Jų susikūrėme tiek išvykoje, tiek čia, kur jau pataikėme. Rezultatyvūs perdavimai priklauso nuo metimų. Žaidimo organizacija buvo nebloga, kadangi žaidėjams buvo paaiškinta, kur reikia atakuoti.

Tačiau dar kartą pasikartosiu, momentais atrodo nelabai suprantama, kaip gintis prieš juos. Net iš trenerio pusės, prieš šias rungtynes buvo daugiausiai diskutuojama, su kokia gynyba mes gauname mažiausiai rizikos ir su kokia gynyba mes galime mažiau sudegti, tai jų puolimo talentas yra toks geras.













Krepsiniozinios.lt ir Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: