T. Parkeris mato tik vieną išeitį: protingiausia - nutraukti Eurolygos ir Prancūzijos čempionatus



Prancūzijos krepšinio legenda Tony Parkeris duodamas interviu vietinei žiniasklaidai nevyniojo į vatą ir teigė, kad esant tokiai įtemptai situacijai dėl siautėjančio koronaviruso nebereikėtų toliau laukti ir tikėtis stebuklo.

Vilerbano ASVEL klubo prezidentas Prancūzijos krepšinio federacijai ir klubams siūlo nieko nebelaukti bei oficialiai pranešti, kad LNB sezonas yra nutraukiamas pagal "force majeure" išimtį.

"Manau protingiausias sprendimas yra nutraukti pirmenybes. Atšaukiame sezoną, jame neskelbiame čempionų, prizininkų, nei vieno klubo nešaliname iš lygos. Po truputį visi klubai galėtų pradėti ruoštis ateinančiam sezonui.

Visi šiuo metu patiria didelių nuostolių ir prireiks nemažai laiko, kad vėl atsistotumėme ant kojų. Atėjo laikas pripažinti, kad nebėra ko laukti ir teikti tuščias viltis - sezono tokiomis aplinkybėmis mes nebepratęsime. Jeigu net Olimpinės žaidynės yra nukeliamos, nematau priežasčių kodėl to paties negali padaryti Eurolyga ar Prancūzijos lyga. Nėra nieko ypatingesnio už Olimpiadą", - laikydamasis tvirtos pozicijos kalbėjo 37-erių buvęs krepšininkas.



Prancūzijos čempionate iki jo sustabdymo ASVEL klubas su 21 pergale ir 4 pralaimėjimais dalinosi 1-2 vietas su Monako ekipa.

Eurolygoje Prancūzijos čempionai su 10 pergalių tenkinosi 15-a vieta.










Eurobasket.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: