Eurolyga paskelbė konkrečius svarstomus scenarijus kaip užbaigti sezoną



Eurolygą ir toliau kamuoja galvosūkiai kaip gi saugiu keliu pabaigti šį sezoną sportiniu keliu.

Vienas iš atsakingų Eurolygos atstovų kalbėjosi su užsienio žiniasklaida ir atskleidė kokius sezono pratęsimo scenarijus šiuo metu svarsto prestižinis Senojo žemyno turnyras.

Pirmasis variantas, pasak pranešimo, yra tęsti turnyrą kiekvienam klubui namų rungtynes pagal performuotą tvarkaraštį žaidžiant savo arenose. Žinoma, jeigu viruso sustabdymo prognozės ims sparčiai gerėti ir tokiam scenarijui bus pakankamai laiko.

Antroji opcija yra taip pat žaisti visas likusias rungtynes, kai visi klubai žaistų savo arenose, tačiau tvarkaraštį spaudžiant į dvigubas Eurolygos savaites.



Trečioji numatoma galimybė yra atsižvelgiant į saugumo reikalavimus pasirinkti tam tikrus mažiausiai koronaviruso paveiktus miestus ir būtent tų miestų arenose tęsti kovas.

Paskutinis svarstomas variantas yra užbaigti sezoną koreguojant formatą, kuriame prireiktų mažiau rungtynių.

Eurolygos atstovas atskleidė, kad jeigu būtų pasirenkama trečia opcija, likusios rungtynės būtų žaidžiamos bent jau dvejose Europos miestų arenose.

"Europoje yra pakankamai miestų su aukščiausius reikalavimus atitinkančiomis arenomis bei viešbučiais", - kalbėjo Edas Scottas.

Kaip galimi realiausi pretendentai straipsnyje yra minimi Stambulo, Atėnų ir Maskvos miestai.

Eurolygos sezono pratęsimo tikimasi sulaukti gegužės pabaigoje, o čempionas turėtų paaiškėti liepos pradžioje.













Eurobasket.lt


{fcomment}

Video rekomendacijos: