Rusijos klubų vadovai atskleidė, kokį mato Eurolygos tęsinį



Maskvos CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas pabrėžė, kad jei situacija dėl COVID-19 pradės keistis ir Eurolyga nuspręs atnaujinti 2019–2020 m. sezoną, suspaudus varžybų grafiką visas rungtynes galima sužaisti birželį ir liepos pradžioje.

„Dėl koronaviruso pandemijos visos Europos komandos praktiškai paleistos. Reikės laiko, kad būtų sugrąžinti lėktuvų skrydžiai tarp valstybių, kad krepšininkai grįžtų į savo klubus, kad komandos surengtų trumpas stovyklas. Optimistiškas variantas – visas rungtynes sužaisti birželį ir liepos pradžioje, žinoma, suspaudus rungtynių tvarkaraštį. Juo labiau kad dauguma nacionalinių čempionatų jau yra nutraukti", – teigė A. Vatutinas.

Maskvos srities „Chimki" generalinis direktorius Pavelas Astachovas neįsivaizduoja, kaip Eurolyga galėtų pabaigti šį sezoną, nes situacija dėl koronaviruso Europoje tik blogėja.

„Sprendžiant iš naujienų, visoje Europoje, įskaitant ir Rusiją, kiekvieną dieną atsiranda vis naujų infekuotųjų. Situacija tik blogėja, specialistų manymu, epidemijos pikas dar nepraėjęs. Todėl neturiu supratimo, kaip Eurolyga nori pabaigti čempionatą. Ką daryti, jei Eurolygos varžybos taip ir nebus tęsiamos? Būtų logiška išsaugoti visas šio sezono dalyves. Kaip galima kurį nors klubą išbraukti iš turnyro ar priimti naują, jei 2019–2020 m. sezonas nebuvo baigtas?" – leidiniui „Izvestija" sakė P. Astachovas.













Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: