R. Kurtinaitis apie sezono atnaujinimą: Eurolygos rungtynės gali baigtis rezultatu 45:40



Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) ekipos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis įsitikinęs, jog sužaisti likusią Eurolygos sezoną dalį bus nepaprastai sunku. Jo žodžiais, jei varžybos bus atnaujintos, krepšinio kokybė bus itin žema.

„Norėtume pabaigti sezoną, bet nematau variantų, kaip tai padaryti. Pasvarstykime. Realiausias variantas – sužaisti visas likusias rungtynes viename mieste. Kad ir Atėnuose. Tačiau kaip krepšininkai grįš į savo klubus? Kaip Rusijos, Ispanijos ar Turkijos klubai pasieks Graikiją? Sienos uždarytos ir kada jos atsivers – nesuprantama. Juk kiekvienoje šalyje epidemiologinė situacija skirtinga.

Tarkime, visos sienos atsidarė – žaidėjai pasiekė savo klubus, ir visi turės dvi savaites laiko pasirengti sezono pabaigai. Kaip treneris galiu pasakyti, kad tai neįmanoma. Lygis bus žemas, galutinis rungtynių rezultatas bus 45:40. Juk visose šalyse uždaryti sporto klubai, parkuose draudžiama bėgioti. Žaidėjai iškrito iš savo treniruočių ritmo, galbūt priaugo papildomų kilogramų, nors ir siuntėme kiekvienam atskirai individualius pasirengimo planus.

Visi supranta Eurolygos motyvaciją baigti sezoną bet kokia kaina. Ji turi įsipareigojimų rėmėjams, televizijoms. Esu taip pat už tai, kad tęstume ir Eurolygos, ir Vieningosios lygos sezoną. Bet tik tuo atveju, jei nebus pavojaus žmonių sveikatai ir gausime valdžios leidimą“, – R. Kurtinaičio žodžius cituoja „Izvestija“.













Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: