G. Bartzokas apie treniruotus lyderius: nemačiau tokio kaip V. Spanoulis

Šio sezono viduryje po beveik šešių metų pertraukos prie Pirėjo "Olympiacos" vairo sugrįžęs Georgios Bartzokas čia sutiko ne tik gerai pažįstamus veidus, bet ir komandos senbuvį, atvedusį klubą į istorines pergales Europoje - Vassilį Spanoulį.



Per koronaviruso sudarkyto sezono pauzę šiuo metu žiniasklaidoje atsiranda vis daugiau straipsnių ar interviu, kuriuose prisimenamos išskirtinės krepšinio asmenybės, o šį kartą savo mintimis apie treniruotus lyderius pasidalino 54-erių graikas G.Bartzokas.

Šiam krepšinio specialistui saulė ryškiausiai švietė 2013-ais, kai jis su "raudonaisiais" triumfavo Eurolygoje bei buvo pripažintas metų treneriu.

Vėliau stratego karjera pakrypo į užsienio šalis, kur jam teko treniruoti ne tik pajėgius klubus, tokius kaip Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban", Maskvos srities "Chimki" ar "Barcelona", bet ir tokius krepšinio talentus, kaip Juanas Carlosas Navarro ar Aleksėjus Švedas.


Tiesa, nors G.Bartzokas pastaruosius vadina tikrais krepšinio genijais, bet vis tik V.Spanoulio lyderystė jam palieka didžiausią įspūdį.

"Nemačiau tokio lyderio, kaip V.Spanoulis. Man teko garbė treniruoti J.C.Navarro jo paskutiniame profesionalo sezone, taip pat mano treniruojamoje komandoje buvo ir A.Švedas, kuris mane labai nustebino savo unikaliu žaidimo suvokimu, situacijų vertinimu. Jie visi yra labai stiprios asmenybės, todėl jie ir yra geriausi", - komplimentų savo buvusiems ir esamiems auklėtiniams negailėjo G.Bartzokas.

Prisimindamas savo istorinį pasiekimą - Eurolygos trofėjų, Graikijos krepšinio treneris akcentavo ir sėkmės vaidmenį.

"Titulų iškovojimas visuomet yra didžiausia pergalė. Mes, treneriai, galime kontroliuoti žaidėjų tobulėjimą sulig kiekviena diena, tačiau didžiausių pergalių kelyje būtinas ir sėkmės šypsnis", - kalbėjo dabartinis "Olympiacos" strategas.






Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: