Gražiausio Eurolygos lemiamo metimo autorius - turnyro dešimtmečio rinktinėje (VIDEO)

Septintuoju Eurolygos dešimtmečio komandos žaidėju tapo dukart su Pirėjo "Olympiacos" klubu čempionu tapęs (2012 ir 2013 m.) Georgios Printezis.



Graikas Pirėjuje rungtyniauja nuo 2011 metų, o taip pat šalies grandų komandai priklausė 2001-2009 metais - nuo savo karjeros pradžios. 2017 metais jis buvo išrinktas į pirmąjį Eurolygos simbolinį penketą.

Viso Eurolygoje 35 metų 205 cm ūgio puolėjas sužaidė 309 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnė 10,4 taško (53,9 proc. dvit., 33 proc. trit.), atkovojo 4,3 kamuolio ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą.

Neseniai rašėme, kad gražiausiu pajėgiausio Senojo žemyno dešimtmečio lemiamu metimu pripažintas žudikiškas G.Printezio metimas į Maskvos CSKA krepšį po juvelyrinio Vassilio Spanoulio perdavimo 2012 metų finale - 62:61.


Anksčiau į dešimtmečio komanda jau pateko Atėnų "Panathinaikos" legenda Dimitris Diamantidis, Maskvos CSKA kapitonas Kyle'as Hinesas, Madrido "Real" komandoje sužibėjusi Slovėnijos krepšinio bei NBA lygos vunderkindas Luka Dončičius, Barselonos "Barcelona" simbolis Juanas Carlosas Navarro, Serbijos krepšinio žvaigždė Milošas Teodosičius ir dukart su CSKA čempionu tapęs, o dabar Stambulo "Fenerbahče" atstovaujantis prancūzas Nando De Colo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: