K.C. Riversas: „Esu tikras, kad Šaro kovotojo mentalitetas pasireiškia visur“

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiriui“ atstovaujantis gynėjas K.C. Riversas apsilankė Joe Arlaucko tinklalaidėje „The Crossover“. Amerikietis pasidalijo savo mintimis apie karjerą Europoje bei dabartinę situaciją pasaulyje.



Jis taip pat atskleidė, kad motyvacijos sportuoti pandemijos laikotarpiu – sunku.

„Sudėtingai. Turiu namie svarmenis, tad su jais dirbu, bet trūksta motyvacijos. Šiuo metu ilsiuosi ir nors suprantu, kad krepšinis gali sugrįžti, bet palaikyti formą namų sąlygomis yra sudėtinga.

Sustabdžius čempionatą, dar savaitę prabuvau Kaune, kadangi ten situacija buvo gera, susirgimų atvejų praktiškai nebuvo, tad buvo saugu ten likti. Į JAV grįžau tik, kai buvo paskelbta, kad JAV uždaro sienas ir vėliau nebus galimybės sugrįžti namo.


Tuo tarpu kalbant apie karjeros pradžią, kuomet atvykau karjerą tęsti į Europą. Tai mano dėdė Byronas Dinkinsas buvo žaidęs Europoje. Žiūrėjau daug įrašų iš jo žaidimo Graikijoje. Jis man liepė stebėti Dimitrio Diamantidžio žaidimą, kadangi abu esame kairiarankiai. Supratau, kad žaidimas čia kitoks. Vėliau buvo smagu su Diamantidžiu susidurti aikštėje, kai teko tiek nemažai analizuoti jo žaidimą.

Atvykęs į Europą teko apsivilkti Italijos antros lygos komandos marškinėlius. Tuomet pamenu, kad rungtyniavau kaip išprotėjęs, nes nenorėjau ten pasilikti. Vidutiniškai pelnydavau po daugiau nei 30 taškų ir norėjau, kuo greičiau kilti aukščiau. Tai buvo gera patirtis, man reikėjo susipažinti su krepšiniu. Viskas, ką žinojau, kad europiečiai daug dalinasi kamuoliu, tad tai ir stengiausi daryti.

Tada treneris paaiškino, kad mane įsigijo ne tam, kad dalinčiau tik perdavimus. Dar tais pačiais metais mane pastebėjo Trevizo „Benetton“. Sulaukęs šio pasiūlymo buvau tiesiog pakylėtas. Ten radau jau NBA lygio organizaciją“, - teigė K.C. Riversas.

Paprašytas palyginti NBA ir Eurolygą, K.C. Riversas išskyrė pagrindinį skirtumą tarp šių lygų.

„Eurolyga yra antra stipriausia lyga pasaulyje, tačiau eilines jos rungtynes stebėti įdomiau nei NBA reguliarųjį sezoną. Jeigu NBA tarpusavyje žaidžia dvi vidutiniokės – niekam neįdomu. Eurolygoje kiekvienas mačas yra svarbus“, - pasakojo amerikietis.

Krepšininkas atskleidė, ar teko jau žaisti golfą su Šaru.

„Deja, neteko. Jis susikoncentravęs sezono metu į kitus dalykus. Esu tikras, kad jo kovotojo mentalitetas pasireiškia visur, net ir žaisdamas golfą“, - kalbėjo K.C. Riversas.

Atletas papasakojo ir apie sunkiausią momentą karjeroje.



"Prieš pusantrų metų, kai niekur negavau darbo. Tuomet buvo daug blogų minčių, nes jaučiausi niekam nereikalingas", - atviravo krepšininkas.

Šį sezoną amerikietis Eurolygoje vidutiniškai per 21 minutę pelnė po 9,3 taško ir rinko po 6,8 naudingumo balo.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: