Th. Walkupas: „Žalgiryje“ lietuviai yra roko žvaigždės, o legionieriai - atstumtieji

Kauno „Žalgirio“ gynėjas Thomasas Walkupas teigia, kad šiais metais iškovotas LKL titulas jam yra liūdniausias titulas per visą karjerą.



„Laimėjome LKL lygą, tačiau tai buvo mažiausiai pasitenkinimo suteikęs trofėjus. Tai nutiko sužaidus vos 24 rungtynes, lyga tiesiog išplatino pranešimą, kad „Žalgiris“ tapo čempionu. Sakyčiau, kad pritrūko blizgesio šiai pergalei. Mes sezone kovėmės trijuose skirtinguose turnyruose. Eurolygoje žaidėme su stipriausiomis komandos, o taip kovojome ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Finale laimėjo gana lengvai, kokių 15 ar 20 taškų persvara“, – kalbėjo Th.Walkupas.

Jis pastebėjo, kad „Žalgirio“ lietuviai šalyje yra didžiausios žvaigždės, o legionieriai – tik pagalbininkai.

„Faktas, kad aš žaidžiau didžiausiame ir garsiausiame Lietuvos klube. Ir lietuviai žaidėjai čia yra lyg roko žvaigždės. O mes, legionieriai, esame lyg atstumtieji, nustumti į pašonę. Po rungtynių žurnalistai ateina ir nori kalbinti savo vaikinus lietuviškai, todėl mes tiesiog atsiduriame kampe. Mes atstumti, o jie – roko žvaigždės“, – palygino teksasietis.


Jis taip pat palygino ir skirtumus tarp Teksaso bei Lietuvos.

„Tu susitinki su žmonėmis, kurie nekalba angliškai. Supranti, ką jie tau bando iškominukuoti ir tu pats žinai, ką nori jiems iškomunikuoti. Bet negali to pasakyti jų kalba taip, kaip pasakytum saviške. Ir tokioje situacijoje variantų nedaug, – šyptelėjo amerikietis, – Bet iš esmės didžioji žmonių dalis čia angliškai šneka. Šalis daug importuoja, eksportuoja todėl žmonės angliškai kalba.“

Šiuo metu gynėjas gimtajame Teksase individualiai rengiasi galimam sezono pratęsimui.

Eurolygoje šį sezoną 193 cm ūgio krepšininkas vidutiniškai pelnė po 9,6 taško, atliko įžaidėjo vaidmenį ir pasiekė 5,5 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą vidurkį.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: