„Žalgiris“ pateko tarp daugiausiai nuostolių patirsiančių Eurolygos klubų

Zalgiris.lt nuotr.

Eurolyga iki gegužės 24 d. apsispręs, ką daryti su likusia sezono dalimi, tačiau dalis klubų jau dabar pamažu grįžta į treniruotes bei ruošiasi liepą galinčioms sugrįžti kovoms.



Klubai ne tik ruošiasi sugrįžtančiam krepšiniui, bet ir finansiniams nuostoliams, kurie žada paliesti beveik visus 18 Eurolygos klubų.

„Eurohoops.net“ praneša, kad Eurolygos komandos šiame sezone nesurinks vidutiniškai 30 proc. planuotų pajamų.

Daugiausiai problemų turėtų laukti Tel Avivo „Maccabi“ klubas. Tel Avivo ekipa dėl koronaviruso patirs 80 mln. šekelių (21 mln. eurų) nuostolių. Ir jie tik augs, jei sirgaliai nebus įleidžiami į arenas kitame sezone.


Tarp kitų finansiškai pažeidžiamų klubų – Kauno „Žalgiris“, Vitorijos „Baskonia“, Atėnų „Panathinaikos“ bei Berlyno ALBA. Visos šios ekipos fiksuoja ryškią surenkamo biudžeto dalį iš bilietų pardavimų.

Teigiama, kad nedaug nuostolių patirs Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Valencia“ klubai, kurie turi finansiškai stiprius savininkus.

Nedideles sumas praras ir Madrido „Real“ atstovaujantys krepšininkai, neteksiantys nuo 10 iki 20 proc. nuo savo uždarbių – galutinė suma priklausys nuo to, ar bus pratęstas Ispanijos futbolo sezonas.

Teigiama, kad visi Eurolygos klubai išgyvens šią krizę, tiesa, kai kurios komandos gali susilpnėti.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: