Ispanų spauda: „Žalgiris“ kitą sezoną turės didelį privalumą

Liko dešimt dienų iki Eurolygos nustatytos dienos, kai turi būti priimtas galutinis sprendimas – pratęsti ar nutraukti 2019-2020 m. sezoną, ispanų portalas pradėjo žvalgytis į ateinantį sezoną, prieš kurį klausimų neįprastai daug.



Jau dabar aišku, kad Eurolygos komandos šiame sezone nesurinks vidutiniškai 30 proc. planuotų pajamų.

Daugiausiai problemų turėtų laukti Tel Avivo „Maccabi“ klubas. Tel Avivo ekipa dėl koronaviruso patirs 80 mln. šekelių (21 mln. eurų) nuostolių.

Tuo tarpu Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas sako, kad klubo nuostoliai šį sezoną sieks 3,5-4 mln. eurų. Suma priklausys ir nuo to, ar pavyks atnaujinti Eurolygos sezoną. Apie tai skaitykite čia.


Kaip teigia, „KIA en Zona“ žurnalistas Gerardas Sole, „Žalgirio“ patirtis remtis už kitus gerokai mažesniais finansiniais resursais turės didelį privalumą.

„Per pastaruosius ketverius metus turime labai mažai komandų, kurie už nedidelį biudžetą gali pasigirti tokiais sėkmingais pasirodymais, kuriuos demonstruoja Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai. Jie du sezonus iš eilės kovojo atkrintamosiose, kartą žaidė finalo ketverte, o šiemet buvo per žingsnį nuo ketvirtfinalio.

„Žalgirio“ praktika tvarkytis su mažesniais ištekliais bus labai svarbi. Jau klubą papildė Steve'as Vasturia, o jų akiratyje - aibė dar neatskleistų talentų.

Jei „Žalgiris“ išsaugos Šarą, kuris sugeba išsireikalauti maksimalios koncentracijos gynyboje ir plano laikymosi puolant. Jei liks lyderiai - Marius Grigonis, Lukas Lekavičius, Thomas Walkupas, Zachas LeDay bei pasikvies jiems puikius pagalbininkus, tai kitą sezoną LKL čempionai gali vėl pasiekti geriausiųjų ketvertuką“, – atskleidė autorius.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: