„Chimki“ vadovas: būtų logiška užfiksuoti šio Eurolygos sezono rezultatus ir pradėti ruoštis kitam

Rimo Kurtinaičio treniruojamos Maskvos srities "Chimki" komandos generalinis direktorius Pavelas Astachovas mano, kad užbaigti Eurolygos sezoną aikštelėje būtų įdomu iš sportinės pusės, tačiau logiška jį nutraukti ir pradėti ruoštis kitam.



"Situacija dvilypė. Iš vienos pusės, klubas turės labai daug nuostolių. Tai ir papildomi 5 procentai nuo metinės žaidėjų algų sumos, ir skrydžiai į vietas, kur vyktų varžybos, turint omenyje, kad nėra reguliariųjų reisų, taip pat maždaug 30 žmonių apgyvendinimas ir maitinimas mėnesio bėgyje. Tai dideli pinigai, - teigia P.Astachovas. - Be to, jei sezonas bus atnaujintas, rungtynės vyks be žiūrovų. O tai ne visai profesionalus krepšinis, kadangi visada žaidžiame savo sirgaliams.

Iš kitos pusės, visi pasiilgome krepšinio, o mūsų komanda turi galimybes pademonstruoti aukštą rezultatą. Iki turnyro pristabdymo mes buvome atkrintamųjų varžybų zonoje, ir mūsų laukė gana patogus tvarkaraštis. Dėl to užbaigti būtų įdomu iš sportinės pusės.

Bet visgi sunkiai tikėtina. Surinkti 18 komandų vienoje vietoje, sužaisti likusias reguliariojo sezono rungtynes, o vėliau surengti "Finalo aštuonetą"... Ir visa tai karantino sąlygomis, kai žaidėjai neturi galimybės įgyti reikiamos formos.


O jei kažkurio žaidėjo ar trenerio testas bus teigiamas? Ką tuomet daryti? Viską nutraukti ir vėl visus išsiųsti namo?

Mano manymu, būtų logiška užfiksuoti šio sezono rezultatus ir pradėti rengtis kitam."

Eurolyga žada sprendimą dėl sezono atnaujinimo arba nutraukimo paskelbti jau gegužės 25 dieną, pirmadienį.

"Chimki" krepšininkai su 13 pergalių ir 15 pralaimėjimų turnyrinėje lentelėje užima septintą vietą ir vos viena pergale lenkia Kauno "Žalgirį", o tarpusavio susitikimų rezultatas yra palankus Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams.






Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: