A. Voroncevičius apie K. Hineso išvykimą į Milaną: tai šokas

Kaip jau rašėme, Maskvos CSKA kapitonas Kyle'as Hinesas paliko Eurolygos čempionų klubą ir ir pasirašė kontraktą su Milano "AX Armani" komanda.



Šią žinią skausmingai priėmė Rusijos ekipos senbuvis Andrejus Voroncevičius.

"Kai Kyle'as parašė CSKA žaidėjų grupėje, tai buvo netikėta. Žinoma, tai šokas, - teigia Rusijos rinktinės puolėjas. - Labai netikėta žinia, jei sąžiningai. Mes tiek metų žaidėme kartu, perėjome ugnį ir vandenį, tiek kartų tapome čempionais.Kartu pergyvenome laimėjimus ir nesėkmes, kartu tiesėme kelią į pergales.

CSKA krepšininkai vertina ir gerbia Hinesą, mums belieka priimti šį sprendimą, palinkėti jam ir jo šeimai sėkmės naujoje vietoje. To paties linkime Ronui Bakeriui, Kostai Koufosui, jų šeimoms.


Sakoma, kad nepakeičiamų nėra, tačiau manau, kad tokių žaidėjų visgi būna. Hinesas buvo stiprus ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Jis puikiai atliko kapitono funkcijas, įkvėpė kolektyvą.

Aš kaip vicekapitonas stengiausi jį palaikyti, padėti išlaikyti atmosferą kolektyve, susitelkimą žaidimui, čempionų titulų siekimui. Visa tai mes perėjome kartu.

Tikuosi, kad CSKA gretas papildys ne mažiau talentingas vidurio puolėjas bei garbingas žmogus."

K.Hinesas Maskvoje rungtyniavo 8 metus, po du sykius tapo Eurolygos čempionu ir geriausiai besiginančiu turnyro žaidėjo, 8 kartus triumfavo VTB Vieningoje lygoje.

Eurolygoje amerikietis vidutiniškai per 23 minutes įmesdavo 8,8 taško (63,6 proc. dvit.), sugriebdavo 4,9 atšokusio kamuolio, atlikdavo 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 11,4 naudingumo balo.

VTB Vieningoje lygoje 33 metų 198 cm ūgio vidurio puolėjo rodikliai buvo truputį kuklesni - 6,7 pelnyto taško (64,8 proc. dvit.), 3,9 atkovoto kamuolio ir 9,6 efektyvumo balo per 16 minučių.






Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: