„Žalgiris“ ir kiti Eurolygos klubai griežtai įspėjo sumaištį keliantį „Panathinaikos“

Euroleague.net nuotr.

Dešimt Eurolygos licencijas turinčių klubų, tarp kurių – ir Kauno „Žalgiris“, išplatino bendrą pranešimą, kuriuo sureagavo į pastaruosius įvykius, susijusius su Atėnų „Panathinaikos“ klubu ir jo savininku Dimitriu Giannakopoulu.



A licencijas turinčios komandos teigia, kad „Panathinaikos“ yra neatsiejama Eurolygos per pastaruosius 19 metų ir pasisako už Atėnų klubo išsaugojimą turnyre.

„Visi klubai vieningai nori, kad „Panathinaikos“ liktų Eurolygoje, nes per pastaruosius 19 metų šis klubas buvo viena kertinių figūrų turnyre. Kaip bebūtų, pasikartojantys kaltinimai ir nepagrįstas šmeižtas iš Dimitrio Giannakopoulo pusės daugiau nebus toleruojami. Klubai imsis bet kokių privalomų veiksmų, kad apsaugotų tiek tiek kolektyvinės, tiek individualios nuosavybės integralumą ir reputaciją“, - teigė visos A licencijas turinčios komandos.

Primename, kad šią savaitę Graikijos grandas mirgėjo žiniasklaidos puslapiuose – buvo paskelbta, kad klubas parduodamas už 25 mln. eurų, nuolat kritikuota Eurolyga ir galiausiai šios vadovybei išsiųstas laiškas, kuriuo parodytas noras palikti lygą.


Jeigu „Panathinaikos“ pasitrauks, už sutarties nutraukimą jai grės mažiausiai 10 mln. eurų bauda.

Be „Žalgirio“ Eurolygos licencijas taip pat turi Stambulo „Anadolu Efes“, Milano „AX Armani“, Maskvos CSKA, „Barcelona“, Stambulo „Fenerbahče“, Vitorijos „Baskonia“, Tel Avivo „Maccabi“, Pirėjo „Olympiakos“ bei Madrido „Real“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: