A. Voroncevičius: turėjau keturių NBA klubų pasiūlymus, bet už per mažus pinigus

Euroleague.net nuotr.

Ilgametis Rusijos rinktinės ir Maskvos CSKA žaidėjas Andrejus Voroncevičius papasakojo, kad po 2013-2014 metų sezono turėjo realią galimybę išvykti į NBA lygą, tačiau nutarė likti "armiečių" klube.



"Buvo keli konkretūs variantai: Jutos "Jazz", Oklahomos "Thunder", Orlando "Magic" ir Majamio "Heat", - interviu dienraščiui "Izvestija" papasakojo nuo 2006 metų CSKA marškinėlius vilkintis rusas. - Man jau buvo 27-eri, turėjau tris vaikus. Todėl finansinis aspektas buvo svarbus, o NBA siūlė visai minimalius pinigus.

Pasvėręs visus "už" ir "prieš", o taip pat pasitaręs su CSKA prezidentu Andrejumi Vatutinu, nutariau likti. Visgi CSKA man tapo gimtuoju klubu, čia aš visada kovoju dėl trofėjų, man patinka gyventi Rusijoje. Ko dar reikia?

Žinoma, galėjau nuvykti į NBA dėl NBA. Tačiau supratau, kad tai ne mano kelias ir visiškai nesigailiu tokio sprendimo."


Praėjusiame Eurolygos sezone sezone 32 metų 207 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 14 minučių įmesdavo 3,6 taško, sugriebdavo po 3 atšokusius kamuolius, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą ir rinkdavo po 4 naudingumo balus.

VTB Vieningoje lygoje A.Voroncevičiaus rodikliai buvo nesulyginamai geresni - 7,6 pelnyto taško (41,7 proc. trit.), 5,4 atkovoto kamuolio, po 1 rezultatyvų perdavimą ir 11,3 efektyvumo balo per 21 minutę.

Patyręs puolėjas 2019 metų pasaulio čempionate Kinijoje buvo Rusijos rinktinės lyderis trijose statistikos kategorijose - pagal pelnomus taškus (12,8), atkovotus kamuolius (7) ir naudingumo balus (18,4).





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: