S. Tarakanovas: CSKA A. Voroncevičiui nesiūlo net 50 proc. jo algos, tai didelis smūgis savigarbai

Euroleague.net nuotr.

Olimpinis ir pasaulio bei dukart Europos čempionas, o šiuo metu krepšinio agentas Sergejus Tarakanovas pakomentavo informaciją apie Maskvos CSKA komandoje 14 metų praleidusio Andrejaus Voroncevičiaus išėjimą iš armiečių klubo.



"Andrejus turėjo didžiulį kontraktą, kurį pasirašė po sėkmingo 2017-2018 metų sezono. Dabar jo vaidmuo komandoje nebėra toks didelis, - dienraščiui "Izvestija" teigė S.Tarakanovas. - Nedalyvavau derybose, tačiau girdėjau, kad armiečiai nėra pasirengę siūlyti sutarties net su 50 proc. jo buvusio atlyginimo.

O tai didelis smūgis krepšininko savigarbai ir jo vietai komandoje. Jis turi galimybę sutikti su veterano minimumu, nors bet kuriai kitai komandai tai būtų labai solidi suma, arba ieškoti kito klubo.

Mano prognozė? Tikrai nežinau. Tačiau sutikti su tokiu didžiuliu algos sumažinimu et kuriam žmogui būtų labai nemalonu."


Praėjusiame Eurolygos sezone sezone 32 metų 207 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 14 minučių įmesdavo 3,6 taško, sugriebdavo po 3 atšokusius kamuolius, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą ir rinkdavo po 4 naudingumo balus.

VTB Vieningoje lygoje A.Voroncevičiaus rodikliai buvo nesulyginamai geresni - 7,6 pelnyto taško (41,7 proc. trit.), 5,4 atkovoto kamuolio, po 1 rezultatyvų perdavimą ir 11,3 efektyvumo balo per 21 minutę.

Patyręs puolėjas 2019 metų pasaulio čempionate Kinijoje buvo Rusijos rinktinės lyderis trijose statistikos kategorijose - pagal pelnomus taškus (12,8), atkovotus kamuolius (7) ir naudingumo balus (18,4).





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: