Rekordininkas A. Voroncevičius oficialiai paliko CSKA (jausmingas komentaras)

Euroleague.net nuotr.

Trečiadienį Maskvos CSKA klubas oficialiai pranešė apie kontrakto nepratęsimą su vienu Rusijos rinktinės lyderių Andrejumi Voroncevičiumi.



"Baigėsi ilgas ir šlovingas Andrejaus Voroncevičiaus kelias CSKA, - rašoma komandos pranešime. - Tuo sunku patikėti, tačiau nuo jauno bei perspektyvaus puolėjo perėjimo iš Novosibirsko "Lokomotiv" prabėgo 14 metų. Per tą laiką Andrejus ne tik suvyriškėjo, bet ir tapo vieniu žinomiausių Rusijos krepšininkų, pasiekė daug rekordų, komandinių bei asmeninių titulų.

Kažkada atrodė, kad 12 kartų šalies čempionu tapusio Sergejaus Panovo pasiekimas liks amžiams. Tačiau Voroncevičius - kartu su Viktoru Chriapa - pralenkė jį praėjusiame sezone. Atrodė, kad niekas nepavys 14 metų raudonai-baltųjų gretose žaidusio Andrejaus Lopatovo, - ir štai!"

Triskart Eurolygos čempionas A.Voroncevičius užima pirmą vietą CSKA istorijoje pagal sužaistas rungtynes (696), trečią - pagal pelnytus taškus (4169) ir antrą - pagal atkovotus kamuolius (2416).


Praėjusiame Eurolygos sezone sezone 32 metų 207 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 14 minučių įmesdavo 3,6 taško, sugriebdavo po 3 atšokusius kamuolius, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą ir rinkdavo po 4 naudingumo balus.

VTB Vieningoje lygoje A.Voroncevičiaus rodikliai buvo nesulyginamai geresni - 7,6 pelnyto taško (41,7 proc. trit.), 5,4 atkovoto kamuolio, po 1 rezultatyvų perdavimą ir 11,3 efektyvumo balo per 21 minutę.

Patyręs puolėjas 2019 metų pasaulio čempionate Kinijoje buvo Rusijos rinktinės lyderis trijose statistikos kategorijose - pagal pelnomus taškus (12,8), atkovotus kamuolius (7) ir naudingumo balus (18,4).





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: