Į Italiją sugrįžęs Sh. Shieldsas: džiaugiuosi galimybe dirbti su E. Messina

Euroleague.net nuotr.

Vitorijos "Baskonia" klube pastaruosius dvejus metus rungtyniavęs Shavonas Shieldsas sugrįžo į Italiją, o baskų gretose jį pakeitė Rokas Giedraitis.



Surengtoje spaudos konferencijoje Ispanijos čemponu tapęs puolėjas prisiminė metus praleistus Italijos Trento "Dolomiti" klube, o taip pat praėjusio sezono mačą prieš dabartinę savo komandą Milano "AX Armani".

Būtent akistatą Milane Sh.Shieldsas prisimena puikiai, kadangi jo taiklūs metimai varė į neviltį trenerį Ettore Messiną, o iš viso tuomet jis surinko 31 tašką bei sužaidė kone geriausias karjeros rungtynes.

"Tai buvo mano diena, tačiau kuomet žaidi dėl komandos pergalės, visada atiduodi 100% pastangų. Džiaugiuosi būdamas Milane, kur turėsiu progą žaisti tarp puikių žaidėjų, o taip pat dirbti su treneriu Messina", - spaudos konferencijoje kalbėjo "dizainerių" naujokas.


Paklaustas kuo jo dabartinis atvykimas į Italiją skiriasi nuo 2017-ųjų, kuomet jis užsivilko Trento "Dolomiti" aprangą Sh.Shieldsas nedvejodamas teigė, kad sukaupta patirtis per pastaruosius du metus yra pagrindinis skirtumas.

"Esu ir būsiu dėkingas Trento klubui už suteiktą galimybę ir sąlygas man, kaip žaidėjui, tobulėti. Šiuo metu jau esu įgijęs daugiau patirties, pastaruosius du metus žaidžiau Eurolygoje, todėl manau, kad esu sustiprėjęs", - skirtimus vertino krepšininkas.

Praėjusiame Eurolygos sezone 26 metų 201 cm ūgio gynėjas vidutiniškai per 25 minutes įmesdavo 9,5 taško (51,2 proc. dvit., 34,6 proc. trit.), sugriebdavo 3,4 atšokusio kamuolio,k atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą ir rinkdavo 8,5 naudingumo balo.

Ispanijos pirmenybėse Sh.Shieldso rodikliai buvo solidesni - 11,5 pelnyto taško (54,9 proc. dvit., 36,1 proc. trit.), po 4 atkovotus bei 1,1 perimto kamuolio, 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir 12,3 efektyvumo balo per 27 minutes.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: