Pasikeitusį „Žalgirį“ įvertinęs R. Kurtinaitis: „Jei jie propaguos greitą žaidimą, tai mums bus į naudą“

Penktadienį Mytiščiuose Kauno „Žalgirio“ krepšininkai stos į kovą su vietos „Chimki“ klubu, kuris dvikovoje su Lietuvos ekipa negalės remtis visa eile krepšininkų.



COVID-19 virusą pasigavo Janis Timma, Jordanas Mickey ir Jevgenijus Voronovas, o dėl traumų rungtyniauti negali Stevanas Jovičius ir Aleksejus Švedas.

Tuo tarpu Errickas McCollumas nespėja į sezono startą, o šiuo metu yra izoliacijoje.

Tiesa, į rikiuotes gretas sugrįžo Gregas Monroe.


Rimas Kurtinaitis atskleidė, kad jei „Žalgiris“ propaguos greitą žaidimą, nepaisant visų netekčių, tai „Chimki“ bus į naudą.

„Mūsų planas nesikeičia ir išlieka toks pat – rungtynėse bandysime pasiekti pergalę bei neieškosime jokių pasiteisinimų, nesitikėsime nuolaidų.

Krepšininkai, kurie praėjusį sezoną dažniau sėdėdavo ant atsarginių žaidėjų suolelio, gaus daugiau laiko ir dabar jie turi puikią progą save įrodyti Eurolygos lygmenyje. Kiekvienos rungtynės yra „50 ant 50“, bet mes žaisime namuose, tad žiūrėsime, kaip galime įveikti „Žalgirio“ komandą“, - teigė R. Kurtinaitis.

R. Kurtinaitis tikino, kad stebi žalgiriečių žaidimą ne tik Eurolygos, bet ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate.

„Seku Lietuvos krepšinį ir žinau, kaip žaidžia „Žalgiris“. Jie turi naują ir jauną trenerį Schillerį, kuris turi patirties JAV. Su juo „Žalgiris“ pasikeitė – žaidžia laisviau ir greičiau, neturi tokių ilgų atakų.

Su Jasikevičiumi „Žalgiris“ akcentuodavo gynybą ir gerai paruoštą puolimą, o dabar jie žaidžia greitai ir laisvai, kas iš dalies primena amerikietišką krepšinį. Jie pirmenybę teikia greitam puolimui, kuomet ataka trunka nuo 5 iki 10 sekundžių“, - kalbėjo treneris.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: